- Resett - https://resett.no -

Venstresiden hevder Sylvi Listhaug sprer rasisme og er «militant»

Sylvi Listhaug blir trolig nestleder i Fremskrittspartiet i dag. Det får venstresiden i Norge til å gå amok. Den tidligere justisministeren får grove beskyldninger mot seg fra politikere og samfunnsdebattanter på venstresiden.

– Jeg frykter «Sylvi-tilstander». Sylvi Listhaug sprer mistro, rasisme og fordomsfullhet, sier Venstre-politiker Abid Raja i et intervju med Dagbladet. [1]

Raja får støtte av Dagbladets kommentator John Olav Egeland som hevder Listhaug kan føre partiet i en «militant» retning om hun blir valgt til nestleder.

annonse

– Listhaug kan trekke Frp i militant retning. Det er tydelig i den usedvanlig bitre valgkampen som nå pågår i Sverige. Sverigedemokratene har stor fremgang med en politisk profil som er langt mer ekstrem enn hva regjeringspartiet Frp står for. Slår en slik utviklingen inn i Frp, vil det være en fordel for Sylvi Listhaug, skriver han.

Listhaugs tilhengere får også kallenavnet «listhaugianerne» av den venstrevridde samfunnsdebattanten i avisen han selv var sjefredaktør for i en årrekke. [2]

Militant

annonse

En av de som nå reagerer på kritikken mot Listhaug er Minerva-journalist Lars Akerhaug.

– Umulig å ta John Olav Egeland seriøst etter dette. Stempler Listhaug som «militant» og høyreradikal». Hvem er det som bidrar til en mer polarisert samfunnsdebatt, spør han på Twitter.

Akerhaug ble fort kritisert av den tidligere Humanist-redaktøren, Didrik Søderlind, som hevder ordet «militant» har en helt annen betydning på norsk.

– Dette er en av mange ulemper med at den nordmenn leser så mye engelsk. Ord som «militant» og «liberal» har andre betydninger på norsk. Og nå kommer all diskusjon om den artikkelen til å handle om de ordene og ikke om poengene hans, svarte han på Akerhaugs Egeland-kritikk.

Tegn abonnement [6] eller støtt oss på andre måter [7] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474