- Resett - https://resett.no -

Millioner sløst bort av Lippestad på Ap-Raymonds skute

De som etter kommunevalget i 2015 hadde forventninger til at det blodrøde byrådet med Raymond Johansen i spissen skulle ivareta felleskapets interesser må være dypt skuffet. For nå er det klart at avdelingen Johansens partifelle og daværende næringsbyråd Geir Lippestad ledet klarte å sløse bort i overkant av 100 millioner kroner av Oslobeboernes fellesmidler.

En granskningsrapport utført av Deloitte bekrefter nå at Oslo kommunes boligselskap Bolig KF har betalt over 100 millioner kroner i overpris for boliger kjøpt i Oslo, forteller Teknisk Ukeblad [1] i en artikkel.  Styreleder i Boligbygg, Stig L. Bech sier at, «Rapporten er svært alvorlig for Boligbygg. Granskningen av boligkjøpene beskriver en stor mengde feil, unnlatelser og disposisjoner som er i strid med en rekke lover, regler og standarder.»

Geir Lippestad Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Den formidable boligskandalen, som blant annet kostet Geir Lippestad stillingen som næringsbyråd, ble opprinnelig avslørt av Dagens Næringsliv [2]  i 2017. Da ble det avdekket hvordan investorer hadde videresolgt bygårder og leiligheter til Boligbygg med eventyrlige milliongevinster uten at Boligbygg reagerte.

annonse

Etterarbeidet rundt skandalen fortsetter ved at styret i Bolig KF nå prøver å få tilbakebetalt det som selskapet har betalt i overpris. I tillegg har Økokrim siktet en konkursgjenganger, som videresolgte boligene til Bolig KF, samt en konsulent innhyrt til Boligbygg for grov korrupsjon etter avsløringene.

Det mange spør seg nå er hvilke konsekvenser skandalen får for Raymond Johansen & Co. Var det nok at Geir Lippestads dårlige ledelse ble avslørt slik at han måtte gå, eller vil beboerne i Oslo kaste det røde byrådet til Raymond Johansen ved kommunevalget i 2019.  I tillegg til alle påfunnene hvor Raymond Johansen lar MDG ha fritt spillerom så reiser spørsmålet seg om Oslos borgere egentlig har råd til å la Raymond Johansen styre videre.

Man kan jo også lure på om det er tilstrekkelige konsekvenser for politikeren Lippestad at han måtte fratre stillingen. Han hadde kanskje litt for mange jern i ilden. Men hvem ønsker å gå etter ham?

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474