- Resett - https://resett.no -

Mann frifunnet for sovevoldtekt

En mann i 30-årene er i Gulating lagmannsrett frifunnet for sovevoldtekt av en kvinne sommeren 2016. I tingretten ble han dømt til drøyt tre års fengsel.

Ifølge tiltalen forgrep mannen seg på en jevnaldrende kvinne i forbindelse med en fest på Karmøy i juli 2016. Tiltalte anket dommen fra tingretten, og forsvarer Bjørn Vikse ba om full frifinnelse, skriver Haugesunds Avis [1].

Lagmannsretten var delt, men flertallet mente mannen ikke kunne dømmes for sovevoldtekt. Han ble også frifunnet for det sivilrettslige erstatningskravet. I tingretten ble han dømt til å betale kvinnen 120.000 kroner i oppreisning.

annonse

Mindretallet, én av de fem meddommerne, gikk inn for å dømme mannen og mente det ville være passende å skjerpe fengselsstraffen til tre og et halvt års fengsel og heve erstatningsbeløpet til 150.000 kroner.

I tingretten ble mannen også dømt for noen mindre forhold, men disse var ikke anket og skyldspørsmålet var dermed rettskraftig avgjort. Lagmannsretten fastsatte straffen for disse forholdene til 24 dagers fengsel.

(©NTB)

annonse

[email protected] [2]

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474