Illustrasjonsbilde. Vasilij-katedralen i Moskva. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
annonse
annonse

Russiske myndigheter har tatt ut offentlig tiltale mot Ljubov Kalugina, en selvuttalt radikal feminist fra byen Omsk, melder The Moscow Times. Ifølge påtalemyndighetene har Kalugina gjennom sosiale medier drevet hatkampanje mot menn.

Opprinnelig ble Kalugina etterforsket for ekstremisme, før påtalemyndighetene kom frem til brudd på straffelovens §282, som forbyr åoppildne til hat mellom folk, raser og religioner. Strafferammen er fengsel i inntil fem år.

Saken mot bloggeren ble innledet etter klage fra en mann i fjerntliggende Birobidzhan i østlige Russland. Mannen mente seg diskriminert som representant for «den mannlige samfunnsgruppe». Hittil har paragrafen sjelden vært brukt i kjønnsrelaterte spørsmål. Kalugina betegner forfølgelsen som absurd og en feilprioritering.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon