Illustrasjonsbilde. Vasilij-katedralen i Moskva. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Russiske myndigheter har tatt ut offentlig tiltale mot Ljubov Kalugina, en selvuttalt radikal feminist fra byen Omsk, melder The Moscow Times. Ifølge påtalemyndighetene har Kalugina gjennom sosiale medier drevet hatkampanje mot menn.

annonse

Opprinnelig ble Kalugina etterforsket for ekstremisme, før påtalemyndighetene kom frem til brudd på straffelovens §282, som forbyr åoppildne til hat mellom folk, raser og religioner. Strafferammen er fengsel i inntil fem år.

Saken mot bloggeren ble innledet etter klage fra en mann i fjerntliggende Birobidzhan i østlige Russland. Mannen mente seg diskriminert som representant for «den mannlige samfunnsgruppe». Hittil har paragrafen sjelden vært brukt i kjønnsrelaterte spørsmål. Kalugina betegner forfølgelsen som absurd og en feilprioritering.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.