- Resett - https://resett.no -

Latterlig kvinnekvotering i filmbransjen

Kvotering gjør at flere kvinner får filmmidler, og kvinneandelen går opp på flere områder, konstaterer Norsk Filminstitutt i ny rapport som refereres i en artikkel i Dagsavisen/Rogaland avis. [1]

Vel, man må jo kunne påpeke det åpenbare: klart at kvotering av kvinner øker kvinneandelen! Det er vel hele poenget med kvotering?

Litt lenger ned i artikkelen i Dagsavisen/Rogalands Avis finner man ut at kvalitet måles på bakgrunn av filmanmelderes terningkast i såkalte sentrale medier. Med andre ord bestemmes kvoteringen av noen få titalls uavhengige personer som ikke har noen form for økonomisk ansvar for utviklingen i norsk filmbransje..

annonse

Problemet er bare at svært få er interessert i å se disse kvoterte filmene. Mannlige regissører har i snitt nesten dobbelt så mange besøkende, heter det i rapporten. Her, som på så mange områder i dagens samfunn, ser vi identitetspolitikkens [2] innflytelse. For eksempel fikk ikke filmen Børning 3 markedsstøtte fordi filmprosjektet hadde for liten kvinneandel. En film fra et nokså harry miljø av bilinteresserte må kanskje fylles opp av feminister for å bli godkjent?

Målet er en 50/50 fordeling mellom kjønnene på produksjonstilskudd innen 2020. Man undres om dette skal gjelde uansett hvor stor andel av norske filmregissører som faktisk er kvinner.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474