Sergej Skripal bodde i dette huset i Salisbury i Sør-England. 4. mars ble han funnet kritisk syk på en parkbenk, sammen med datteren Julia. Britiske myndigheter anklager Russland for å ha forsøkt å drepe eksagenten med nervegift. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

4. mars i år ble en russisk eksagent og hans datter funnet bevisstløse på en benk i Salisbury, England. Russland ble raskt utpekt som ansvarlig for nervegiftangrepet. Nå varsler en av de mistenkte at han kanskje vil fortelle sin historie neste uke, skriver Moscow Times.

De mistenkte i Skripal-saken, Aleksandr Petrov og Ruslan Bosjirov, ble berømt da bildene av de to gikk verden rundt forrige uke. Fotobevis fra britiske myndigheter viser mennene ankomme Gatwick lufthavn 2. mars, oppholde seg i Salisbury 3. og 4. mars og reise fra Heathrow timer etter at far og datter Sergej og Julia Skripal ble funnet i forgiftet tilstand 4. mars.

Russland har avvist befatning med drapsforsøkene. Når det gjelder de to mistenkte, sa russiske myndigheter 12. september at de har identifisert vedkommende og at det er snakk om to sivilpersoner. President Vladimir Putin uttalte at de ikke har funnet holdepunkt for at mennene er kriminelle, og oppfordret dem samtidig til å stå frem.

annonse

Personene er formelt siktet og etterlyst av britiske myndigheter. Nå har den ene, Petrov, tatt bladet fra munnen. Til Rossia-24 opplyser han å være ansatt i et farmasøytisk selskap i byen Tomsk i Sibir. Utover dette er Petrov ordknapp overfor TV-kanalen.

– Ingen kommentar nå. Kanskje senere. Neste uke, tror jeg, avslutter Petrov, som altså kan komme til å gi sin versjon av saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon