- Resett - https://resett.no -

Kirken får ikke lenger vite om nyfødte

En endring i folkeregisterloven gjør at Den norske kirke ikke lenger har tilgang til opplysninger om nyfødte barn. Det kan påvirke dåpstallene.

I mange år har Den norske kirke fått melding fra Folkeregisteret når medlemmene deres får barn. Fra 1. oktober er det slutt på dette. Dermed kan ikke kirken sende en dåpsinvitasjon i posten, skriver Dagen [1].

– Nå kan vi ikke lenger henvende oss direkte til våre medlemmer som nettopp har fått barn. Det har vært fint å kunne være aktive i møte med våre medlemmer og invitere til dåp på en ryddig måte, sier Arne Mulen, sogneprest i Åsane menighet, som ligger i en barnerik bydel like utenfor Bergen sentrum.

annonse

Dåpstallene i kirken har lenge vært fallende. Kun 53,1 prosent av barna som ble født i Norge fjor, ble døpt. Andelen var lavest i Oslo, der 30,9 prosent av de fødte ble døpt. Til sammenligning ble 81,4 prosent av barna som ble født i Norge i 2001, døpt.

Fortsetter trenden, vil under halvparten av alle fødte barn bli døpt i Den norske kirke om bare to år.

(©NTB)

annonse

[email protected] [2]

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474