- Resett - https://resett.no -

Om pressestøtten: Journalister eller NAVere?

Halloen, er det noen hjemme? Vel skal vi oppmuntre til en fri presse. Men dette blir for idiotisk.

Vårt Land mottok ikke mindre enn 39 millioner i pressestøtte i 2017. 39 MILLIONER. Klassekampen får enda mer, og Dagsavisen 32 millioner. Er det bare jeg som reagerer her? Dette er så svimlende at det kan få en stakker til å vurdere eget trykkeri på bakrommet. Ja halloen liksom. Starte opp en lokalavis og sende inn en søknad. Og vipps så har man millioner på bok.

Det er klart, det er ikke så enkelt, men prinsippet med å sponse folk for å gjøre en jobb de selv har valgt å gjøre?

annonse

Grunnlaget for pressestøtten er nok fin den. Og ideelt sett så fremmer det vårt mangfold. Men 39 millioner?? Og det bare til en avis liksom.

Totalt sett så gir AS Norge ut 361.745.000 [1], nesten 362 millioner for at en dust skal sitte på et kontor å fremme sine mer eller mindre forkvaklede meninger.

Skulle hatt støtte da jeg drev firma. Sørget for at tusenvis av nordmenn og nye nordmenn fikk NRK inn i stua. Strakk kabler både her og der, jeg. Ja, selv Operaen i Bjørvika fikk inn NRK av undertegnede. Men tror du det finnes midler til å støtte opp om en kabelinstallatør, da? Nei da, det finnes ikke en kr på den boken. Og når firmaet ikke lenger kunne brødfø en stakkers sjel, og en gikk med luen i hånden på NAV for å søke om arbeidsledighetstrygd. Da fikk en svaret: Beklager du har ikke rettigheter til trygd. Du finner det lokale sosialkontoret rett rundt hjørnet.

annonse

Men Klassekampen er frekk og freidig. De klager på at andre får av den potten de selv så grådig forsyner seg av [2]. De pengene de ikke hadde eksistert uten. Skamfull egoisme eller rå utnyttelse av systemet? Klassekampen med flere blekker hadde ikke eksistert i dag. De hadde vært en notis på en PostIt lapp som for lengst hadde havnet i søppelet om ikke det var for de hadde sugerør ned i statskassen.

Skal blekkene ha livets rett så får de sørge for egen inntekt som alle oss andre.
Pressestøtten er en hån mot de som kan produsere og faktisk klarer å få en bedrift til å gå rundt.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474