- Resett - https://resett.no -

Ungarn forbyr kjønnsstudier: – Det er ideologi, ikke vitenskap

I såkalte kjønnsstudier studerer man ikke kjønn fra et biologisk, forskningsbasert perspektiv. Det anses snarere for å være et sterkt politisert kurs i radikale identitetspolitikk. Nylig rapporterte [1] Daily Mail at Ungarn nå vil den uvitenskapelige studieretningen fullstendig til livs.

En resolusjon undertegnet av statsminister Viktor Orbán, som trådte i kraft forrige lørdag, fjernet kjønnsstudier fra listen over masterstudier som har krav på akkreditering og finansiell støtte. Utdanningsinstitusjoner har også fått forbud mot å starte nye kurs i studiet, mens studenter som allerede har begynt på utdannelsen får fullføre.

– Dette er en stor begrensning av akademisk frihet og universitetsautonomi. Å fjerne dette programmet vil være et vesentlig tap for den ungarske akademia og for demokratisk anlagt politikk, sier Det sentraleuropeiske universitet (CEU) i en uttalelse.

annonse

CEU er basert i Budapest og en av de to universitetene i landet som har tilbudt kjønnsstudier. Skolen er finansiert av den kontroversielle milliardæren og radikale innvandringsentusiasten George Soros. Viktor Orbáns visestatsminister Zsolt Semjen har sagt at kjønnsstudier ikke har noen plass ved universitetet, da det er «en ideologi, og ikke en vitenskap». Han minner om at behovet for personer med en universitetsgrad i kjønnsstudier er nær sagt ikke-eksisterende.

– Ingen vil ansette en «kjønnolog», fastslår Semjen.

I august rapporterte [2] Resett om den tidligere studenten ved UiB Kristian Eik, som vil gå til sak mot universitetet, fordi de underviser i kjønnsstudier, og således bryter mot loven om at alle studieretninger og emner må forholde seg til empirisk forskning.

annonse

– Det ligger sentralt i deres filosofi at samfunnet har konstruert seksualiteten. Feminister påstår ofte dette. Men hvor er vitenskapen bak det? Den finnes ikke. De har et helt annet forhold til hva vitenskap er, da de tror man kan bortforklare og redefinere den, men så er ikke tilfelle, sa bergenseren til Resett.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474