- Resett - https://resett.no -

Pakistansk ekstremist invitert som æresgjest til Norge

Vi i Sekulær Allianse ble en sein søndagskveld gjort oppmerksom på at det vil foregå et arrangement lørdag 27. oktober der organisasjonen «Zohra Manzoor Welfare Society» inviterer den pakistanske ekstremisten Orya Maqbool Jaan. Jaan argumenterte nylig for å slakte alle Ahmadiyya-muslimer.

Ekstremisten Jaan, som også har en høy status i det pakistanske statsapparatet, er ikke ukjent for å fremme trusler mot andre han anser som mindre muslimer – Ahmadiyya muslimene. Han har også uttrykt klare antisemittiske holdninger. Alt dette har gjort at han er nektet innreise i USA. En klipp med Jaan kan sees i videoen under.

Skjermbilde av melding fra Ove Bjerkholt

Varaordfører i Skedsmo kommune, Boye Bjerkholt, er også invitert til arrangementet. Sekulær Allianse tok umiddelbar kontakt med Bjerkholt for å informere han om hovedgjesten og hva han egentlig står for.

annonse

Gledelig nok så reagerte Bjerkholt med mistro, og forsikret oss om at han nå trekker seg fra arrangementet. Vi er stolte av å kunne påvirke varaordføreren, og håper selvsagt at samtlige som kommer dit både reagerer og konfronterer ekstremisten Orya Maqbool Jaan med sine barbariske holdninger og truende verdier.

 

Når vi i dag har ekstremister blant oss, er det viktig å ikke hindre deres rett til å ytre seg. Men det innebærer at vi også klarer å møte deres holdninger med argumenter og debatt. At Jaan ønsker Ahmadiyya-muslimer slaktet, som han også betegner som kjettere, er selvsagt i strid med våre grunnverdier som skal sikre enkeltindividets rett til å ha en tro. Vi trenger ikke utestenge hans holdninger, men vi skal ikke akseptere åpenbare drapstrusler mot en minoritet. Skal den skolen sørge for å gi han en varm velkomst, er det svært nødvendig at den velkomsten blir så kritisk som mulig.

annonse

Dette arrangementet vil foregå i Norge, og norske politikere og media bør kjenne sin besøkstid og utfordre disse ekstreme kreftene.

 

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474