Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

I sin nye bok beskriver Sylvi Listhaug sine opplevelser av mediastormen mot henne i mars 2018. Hun skriver at det som skjedde, «var ikke tilfeldig.»

– I julen noen måneder før denne mediestormen hadde Jonas Gahr Støre klekket ut en ny strategi for et Arbeiderparti som hadde gått på nok et valg­nederlag. Han sa dette til Dagens Næringsliv: «Ap snakker for lite om 22. juli og burde ta et større oppgjør med ekstremismen som retter seg mot Ap.» Med dette mente Støre at han skulle ta FrP for at Breivik en kort periode var medlem i partiet, heter det i boken

Listhaug beskriver seg videre som «et problem for Ap (…) Jeg holdt et høyt og vedvarende trykk på innvandringssaken og utfordret Ap, og dette skapte store interne gnisninger. Innvandringspolitikken er noe av det vanskeligste for Arbeider­partiet, fordi det er så delte meninger innad i partiet. Du finner både FrPs og SV/Rødts synspunkter i dette politiske spørs­­målet samlet i ett parti. Stoltenberg hadde styring og en stø kurs. Støre med sin vingling hadde sluppet løs alle disse kreftene, og vi ser at de fortsatt er i full sving, ikke minst gjennom utvalget som ledes av Masud Gharakhani. Hver gang jeg utfordret Ap og satte i spill de ulike fløyene, så skapte det prob­lemer for dem internt.»

annonse

Listhaug mener videre at «Arbeiderpartiet bestemte seg for å bruke dette Facebook-innlegget mitt for å koble det til 22. juli, og dermed angripe FrP generelt og meg spesielt for å være ekstreme.»

I talen til landsstyret mandag 13. mars sa Jonas Gahr Støre: «Vi har en justisminister som bevisst, kalkulert nører opp under akkurat det hatet som tok så mange liv 22. juli.»

Også mediene hang seg på. «Når Sylvi Listhaug skriver på sin Facebook-side at Ap setter terroristenes rettigheter foran nasjonens sikkerhet, er det nettopp denne konspirasjonsteorien hun bygger opp under. Bildet av islamistiske terrorister som hun la ved Facebook-posten, støtter opp om inntrykket», skrev Hanne Skartveit i VG.

annonse

– En ting er at helt perifere stemmer i samfunnsdebatten får seg til å si noe slikt. Det samme budskapet frontet Hanne Skartveit i VG, som så mange ser på som moderat og fornuftig. Det mange kanskje ikke merker seg, er at hun veldig ofte fungerer som en etterplaprer for det budskapet Arbeiderpartiets spindoktorer til enhver tid ønsker å få ut i norsk offentlighet, skriver Listhaug.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon