- Resett - https://resett.no -

Ny karavane med 1.500 salvadoranere inn i Mexico

Rundt 1.500 salvadoranere krysset fredag grensa mellom Guatemala og Mexico. De følger en annen karavane med om lag 7.000 migranter til fots på vei mot USA.

Migrantene krysset elva Suchiate, mellom Tecun Uman i Guatemala og Ciudad Hidalgo i Mexico. Gruppa forlot El Salvador onsdag. De tok seg over elva uten at noen ble pågrepet. De gikk deretter mot Frontera Hidalgo, som ligger 11 kilometer fra grensa.

Omkring 200 personer fra karavanen skal ha opplyst at de har til hensikt at de vil søke om flyktningstatus og opphold i Mexico.

annonse

Da karavanen først forlot El Salvador, ble det opplyst at den hovedsakelig besto av menn som hadde latt seg inspirere av de to langt større migrantkaravanene som allerede var i Mexico på vei mot grensen til USA, som senere ble til én stor karavane.

– Vi er over 300 personer og håper flere landsmenn vil bli med oss, sa Hernan Quinteros, en pensjonert militærsersjant, til nyhetsbyrået AFP da.

Etter det skal de ha blitt fem ganger så mange.

annonse

(©NTB)

[email protected] [1]

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474