- Resett - https://resett.no -

Planla å kjøre ned rundt 100 mennesker på Oxford Street

En muslimsk konvertitt med kallenavn «The Eagle» må regne med mange år i fengsel for å ha planlagt å drepe rundt 100 personer i et terrorangrep i nærheten av Disney Store på Oxford Street.

Før helgen møtte han for retten. Der forklarte Lewis Ludlow, 27, at han på vegne av IS var forberedt på å kjøre en varebil gjennom Londons shoppingområde eller Madame Tussauds, skriver ITV.com.

Saksøkte, som kalte seg «The Eagle» og «The Ghost», undersøkte også potensielle mål rundt hovedstaden. Han identifiserte Oxford Street som et «ideelt» mål, og skrev i et notat: «Det forventes at nesten 100 kan bli drept i angrepet.» Han erklært seg skyldig i å ha planlagt et angrep i Storbritannia og i å finansiere IS i utlandet.

annonse

Ifølge en saksforklaring ble politiet først oppmerksomme på Ludlow i 2010 da han deltok i en demonstrasjon ledet av den radikale predikanten Anjem Choudary og hans forbudte Al-Muhajiroun (ALM) -gruppe.

Da han ble arrestert i 2015, ble IS-materialet gjenopprettet fra hans elektroniske enheter, men det ble ikke tatt ytterligere tiltak fra politiet. I januar i år kjøpte han en billett for å fly til Filippinene 3. februar, men ble stoppet på flyplassen og fikk passet sitt beslaglagt.

Til politiet hevdet han at han skulle reise til landet som en sex-turist, men politiet fant ut at han var i kommunikasjon med en mann som heter Abu Yaqeen i et område med en betydelig IS-tilstedeværelse. I mars sendte Ludlow ham penger via PayPal og opprettet Facebook-kontoen Antique Collections, skriver ITV. [1] Han påstod det var en antikvitetsvirksomhet i Maidstone, men påtalemyndigheten påstod at det var en front for å skaffe penger for IS på Filippinene.

annonse

Den 21. mars fant politiet oppgraderte papirer fra Ludlow med detaljer om hans planer. De dokumenterte potensielle angrepsplaner, blant annet mot Madame Tussauds, Oxford Street, St. Pauls katedral og et “Shia tempel i Romford”.

I dokumentene skrev han om et potensielt angrep på Oxford Street ved hjelp av en varevogn, og hadde avmerket hvor på fortauet det manglet sikkerhetsbarrierer. «Det er en travel gate. Den er ideell for et angrep. Det forventes at nesten 100 kan bli drept i angrepet,” hadde han notert. Ludlow ble arrestert av terrorpolitiet den 18. april.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474