- Resett - https://resett.no -

NSF vurderer å utvide sykepleierstreiken

Sykepleierstreiken fortsetter, og etter en støttemarkering foran Stortinget onsdag sier NSF-leder Eli Gunhild By at forbundet vurderer å ta flere ut i streik.

Tvisten mellom Norsk Sykepleierforbund (NSF) og NHO Service og Handel fortsetter, og forbundet anslår at rundt 300 mennesker møtte opp for å støtte de streikende sykepleierne foran Stortinget onsdag.

Forbundsleder Eli Gunhild By opplyser til NTB at forbundet stadig vurderer å utvide streiken.

annonse

– Vi vurderer det hver dag, men det blir ikke noe opptrapping som vi varsler om i dag, sier By.

Ingen kontakt mellom partene

Hun sier at NSF ikke vil vike fra sine krav.

– Vi er villig til å stå lenge i dette her, og streikeviljen er på topp. Vi holder på så lenge det er nødvendig.

Ifølge By har ikke partene kommet nærmere hverandre siden forhandlingene brøt sammen. Det er ingen kontakt mellom partene.

annonse
[1]

55 sykepleiere har vært i streik siden NSF og NHO møttes til mekling hos Riksmekleren den 25. oktober. NSF krever blant annet en lengre lønnsstige og 500.000 kroner etter 10 år fra 2019. NSF har også fremmet krav om en bedre sykelønnsordning.

– På grensen

Streiken rammer pasienthotell og private helsesenter i seks fylker, deriblant Haukeland pasienthotell, som er den største sengeposten på sykehuset.

– Vi er helt på grensen av hva som er forsvarlig for liv og helse. Nå håper vi at vår bekymring blir vurdert og om mulig, få en slutt på streiken, sier driftsdirektør Askjell Utaaker ved Haukeland universitetssjukehus til NRK [2].

Seniorrådgiver i Statens helsetilsyn, Ståle Ackermann, bekrefter overfor kanalen at de har mottatt bekymringsmeldinger om pasienter som har fått utsatt behandling.

– Ingen av disse har vi vurdert til å utgjøre umiddelbar fare for liv og helse, sier han.

annonse

Eurest, som driver pasienthotellet for foretaket, kan søke om dispensasjon for de streikende sykepleierne, men har foreløpig ikke gjort dette.

(©NTB)

[email protected] [3]

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826