- Resett - https://resett.no -

Sveriges Riksdag vurderer å gi flyktninger og utlendinger full stemmerett ved valg

Det svenske Vänsterpartiet har i Riksdagen foreslått at utenlandske statsborgere, inklusive flyktninger, skal kunne stemme ved nasjonale valg, samt ved valg til Europaparlamentet.

I forslaget [1] påstås det at at flyktninger og utlendinger burde ha den samme stemmeretten som svenske statsborgere.

– I dag er det mange mennesker som bor permanent i Sverige, og som som kun har mulighet til å påvirke deres hverdag og liv gjennom demokratiske valg til kommunestyrer og landsting. Folk som i dag nektes å utøve en demokratisk innflytelse i folkeavstemninger, riksdagsvalg, og EU-parlamentsvalg inkluderer de som kom til Sverige som flyktninger, de som er gift med svenske borgere, eller som innvandret til Sverige, for eksempel for å studere eller jobbe, heter det i resolusjonen fra det venstreradikale partiet.

annonse

Vänsterpartiet hevder at det å utøke stemmeretten til å omfatte utlendinger vil fremme samhold i befolkningen, og øke innvandreres selvtillit og følelse av å kunne delta. Det foreslås også at aldersgrensen for stemmerett senkes fra 18 til 16 år for å «tiltrekke unge folks interesse og forpliktelse til politikk».

Dersom forslaget får flertall og blir implementert er det god grunn til å anta at det vi gagne Sveriges venstreside, noe som i sin tur kan bety en økning den ikke-vestlige innvandringen.

Tidligere har Resett rapportert [2] om en advarsel fra riksdagspolitikeren Richard Jomshof (SD) til sine kolleger i det svenske parlamentet, om at svenskene er på vei til å bli en minoritet i eget land.

annonse

– Sakte men sikkert er svenskene på vei til å bli en minoritet i sitt eget land. Men vi kan også se hvordan de øvrige partiene har gjort det mulig for den antidemokratiske, voldelige og kvinnefiendtlige islamismen å vokse seg sterk, også i vår del av verden, sa han.

Det er ikke første gang slike diskuteres i Europa. Tidligere i år foreslo [3] det skotske «nasjonalistpartiet» SNP i det skotske parlamentet at man skulle gi flyktninger og asylsøkere rett til å stemme i skotske affærer.

– Skottland er et gjestfritt land og vår intensjon om å utøke muligheten for alle som har lovlig opphold i Skottland, hvor enn de er født, synes jeg skal omfatte flyktninger og asylsøkere, sa SNPs Joe Fitzpatrick i forbindelse med forslaget.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474