- Resett - https://resett.no -

VG lar kommentar om at Trump fortjener å «falle for en kule» stå i over et døgn

I februar kom det en kommentar på Resetts FB-side som var langt over streken, både moralsk og muligens juridisk. Det sto «søl bensin, og tenn faklene» under en sak om en navngitt person.

Kommentaren kom i løpet av natten på vår FB-side, men innen vi var tipset om det, var den allerede slettet av den som postet den. Resett så aldri kommentaren, men skjermbilder overbeviste oss i ettertid om at den hadde stått hos oss. Slike kommentarer tar vi selvsagt sterk avstand fra.

I etterkant kom det en voldsom kritikk mot Resett [1], krav om at vi skulle felles i PFU for hets og sjikane og at vi brøt med presseetikken [2]. Likt og ulikt av påstander [3] om hva som hadde stått i kommentarfeltene på Resett dukket opp. Kommentatorer blandet sammen kommentarer på Facebook og kommentarer på Resetts forhåndsmodererte kommentarfelt [4]. Noen brukte også mot oss kommentarer som bare hadde stått under delte artikler på andre Facebook-kontoer enn våre egne.

annonse

Og at det forekommer at det er uakseptable kommentarer på Resetts Facebook-konto, skal vi ikke benekte. Der kan det ikke forhåndsmodereres. Heller ikke at det kan slippe gjennom uakseptable kommentarer på vår forhåndsmodererte side. Men vi har oppmerksomme lesere som av og til varsler oss slik at vi kan gjøre en ny vurdering. Og det hender at vi sletter kommentarer som først slapp gjennom.

Men hva skjer hos andre medier? Jo, mange av dem har ikke en gang kommentarfelt, eller krever fullt navn, eller har bare kommentarfelt på utvalgte artikler.

VG og drapsønskene 

annonse

Vi får ganske ofte tips fra lesere som varsler oss også om kommentarer hos andre medier som de mener er like ille eller verre enn det Resett blir beskyldt for. Vi rekker imidlertid sjelden å gjøre noen saker på det da vi har knapt med ressurser.

Men vi gjør et unntak i dag. For i VGs kommentarfelt har det stått en kommentar nå i over 24 timer som aldri ville blitt godkjent på Resett. Det er et direkte drapsønske for Donald Trump. I kommentarfeltet selv er det også andre som bemerker kommentaren, men uten at VG har gjort noe med det.

Kommentaren står i denne saken: Journalist utestengt fra Det hvite Hus [5]

En mann som skriver tilsynelatende under eget navn (men som vi har valgt å sladde) legger ut følgende kommentar:

– Tenk at vi for noen ti-år tilbake betraktet Idi Amin som gal…..skummelt at et land med 300 millioner innbyggere styres av sirkusartister, bøller og en frekkhet helt uten sidestykke i historien. Man skal fortære temmelig mye crack for at hjernen blir omgjort til risgrøt. Om ikke Trump faller for en kule i nermeste (sic.) fremtid vil både forundre meg, og gjøre meg svært trist. Jeg har aldri før i mitt liv ønsket død over noen, og er i mot dødsstraff, men når det gjelder denne idioten, så hadde han inderlig fortjent det.

 

Skjermdump fra VGs kommentarfelt.

Vedkommende skriver altså at Trump hadde fortjent en kule, og at han vil bli trist om så ikke skjer.

Det er mulig at det er fordi dette ønsket rettes mot Donald Trump at VG synes det er greit. De har jo over flere år nå demonisert ham slik at leserne deres har fått bygd opp et solid hat. Men hva hvis det samme hadde stått om Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre? Ville VG godkjent denne kommentaren da?

annonse

Eller er det bare en glipp fra VGs side?

Vi har bevisst valgt å ikke kontakte VG før vi publiserer denne saken. La oss se hvor lang tid det går før kommentaren blir slettet, og la oss se om noen andre medier velger å kommentere på det lave nivået i VGs kommentarfelt og om hvilken ansvarsløs redaktør Gard Steiro er.

Om det sistnevnte vet vi vel allerede svaret. Det er «feil» medium som har tabbet seg ut. Og da blir det forbigått i stillhet.

Tegn abonnement [6] eller støtt oss på andre måter [7] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474