- Resett - https://resett.no -

Sterke reaksjoner på Twitter etter meningsinnlegg i Resett

Venstresiden raser etter at Helge Lurås i går skrev et meningsinnlegg i forbindelse med fregatt-krasjen i forrige uke. 

– Det er fortsatt ikke klart hvilke feil som ble gjort og av hvem. Det er heller ikke kommet ut offentlig hvem den aktuelle vaktsjefen på broen var, annet enn at det var en navigasjonsoffiser. Både menn og kvinner kan gjøre feil. Men det er grunn til å kreve at kommisjonene som skal se på årsaken til denne ulykken, også ser bredere på de prosessene og omstillingene Forsvaret er inne i. Skal et hovedpoeng med Forsvaret være at kvinner skal finne sin plass og at man skal bruke energi på «integrering» og skape et «balansert» arbeidsmiljø, skrev Lurås i et meningsinnlegg i Resett [1] der han viste til den mye omtalte skandalen da fregatten «Helge Ingstad» kolliderte med tankskipet «Sola TS» i forrige uke.

Reaksjonene på Twitter etter meningsinnlegget til Resett-redaktør Lurås er sterke.

annonse

– Blir bare mer og mer skremt av hva som foregår rund Resett. Skal vi investere i rustning og gå til et samlet motangrep, er en av truslene (fra en kvinne) som fremkommer på Twitter

– Kjenner nokon nokon som kan ordne med frakt til Bjørnøya, skriver en annen og henviser trolig til SV-politikeren som ønsker å opprette konsentrasjonsleir [2] for Resett-lesere på Bjørnøya.

Her er andre reaksjoner:

annonse

annonse

 

Helge Lurås sier i en kommentar til Resett at man ikke rører tabu i norsk offentlighet uten å måtte forvente reaksjoner.

– Ethvert kritisk spørsmåltegn ved en utvikling i Forsvaret i retning mer «mangfold» er nettopp et slikt tabu. Det er politisk bestemt at flere kvinner er bra, og reaksjonen jeg utsettes for viser veldig godt hvorfor de som eventuelt er kritiske blant Forsvarets egne ansatte velger å holde kjeft, sier han.

Tegn abonnement [19] eller støtt oss på andre måter [20] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474