- Resett - https://resett.no -

Trine Skei Grande: Hvordan skal vi klare å kaste byrådet i Oslo uten en «egen» avis?

Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande vekker reaksjoner etter at hun uttalte at hun er bekymret for hvordan man skal få kastet byrådet i Oslo, uten egen lokalavis.

Uttalelsen skal ha falt ved det årlige høstmøte i Norsk Redaktørforening, der kulturministeren var på plass for å dele ut Kulturdepartementets menneskerettspris for 2018 til journalistene som avdekket mangeårige seksuelle overgrep i Tysfjord kommune.

Grande skal ha sagt at hun mener det finnes hull i offentligheten som mediene ikke fyller, og at hun bekymrer seg for hvordan «vi skal klare å få kastet byrådet i Oslo uten en lokalavis».

annonse

Kommentaren skal være myntet på en angivelig mangel på Venstre-vennlige alternativer i den lokale Oslo-pressen. I Dagsavisen skriver sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm, som var til stede på møtet, at han «hoppet litt i stolen» da han hørte uttalelsen fra Grande.

Lysholm, som innledningsvis gir Grande og Venstre skryt for det han karakteriserer som en prinsipiell holdning til mediepolitikk, stiller spørsmål ved om en statsråd skal lage mediepolitikk som gjør det mulig for de borgerlige å vinne valget i Oslo. Han mener at dette er «trumpsk» oppførsel.

– Skal en kulturminister i en blå regjering lage mediepolitikk for å kaste rødgrønt styre i Norges hovedstad? Og hva da med det rødgrønne styret i Oslo som nettopp har signalisert at de skal utlyse en egen støtteordning for lokale medier i hovedstaden? Skal vi tro at de bare vil belønne aviser som sikrer dem fortsatt makt? Hvis det er sånn politikerne våre tenker, ja, da synes jeg de har tatt litt for mye av Donald Trumps tranflaske, skriver Lysholm.

annonse

Videre mener han at økonomisk støtte til medier må ses som en «demokratistøtte», fordi mediene representerer den fjerde statsmakt, som skal passe på de tre andre statsmaktene. Derfor er det «vår jobb å påpeke hvis ledende politikere uttaler seg i strid med disse idealer», mener Lysholm avslutningsvis.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474