- Resett - https://resett.no -

Kritikk av manglende overvåking av Manchester-angriper

Selvmordsbomberen som drepte 22 mennesker ved Manchester Arena i fjor, kunne potensielt vært forhindret, mener en komité i det britiske Parlamentet.

Medlemmene av etterretnings- og sikkerhetskomiteen har utarbeidet en granskingsrapport om fem terrorangrep som rammet Storbritannia i fjor.

En av konklusjonene er at sikkerhetstjenesten MI5 gjorde feil i sin håndtering av Salman Abedi, som angrep Manchester Arena i forbindelse med en konsert i mai 2017.

annonse

– Som et resultat av disse feilene ble potensielle muligheter til å forhindre angrepet forspilt, sier komiteens leder Dominic Grieve.

Han understreker samtidig at det er umulig å vite sikkert om angrepet ville blitt forhindret hvis feilene ikke var begått.

MI5 ble først oppmerksom på Abedi i 2010, og han var gjenstand for en kort etterforskning fire år senere. Men tross bekymring for at han kunne ha ekstreme holdinger, ble han ikke pålagt reiserestriksjoner.

annonse
[1]

Reisene hans ble heller ikke overvåket, og myndighetene skal ikke ha vært klar over at han kom tilbake fra et opphold i Libya kort tid før angrepet. MI5 har erkjent at dette var en tabbe, ifølge granskingsrapporten.

(©NTB)

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474