- Resett - https://resett.no -

Rune Berglund Steen mener det er umenneskelig å internere utviste utlendinger

Danmark vurderer å ta i bruk en øde øy [1] for å holde fremmekrigere, utviste asylsøkere og kriminelle utlendinger under kontroll. FrPs Jon Helgheim (FrP) ser også noen muligheter for slike løsninger i Norge. Men Rune Berglund Steen finner dette umenneskelig.

Jon Helgheim mener at vi har gode løsninger i dag og trekker frem Trandum som et eksempel. Men med planen om en øy kan han se noen bekymringer med tanke på lokalbefolkningen, at det vil bli en konsentrasjon av problemer i deres bomiljø.

Men en som er sterkt kritisk til løsninger er leder av Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen. Hans senter har i disse dager nettopp fått en ekstrabevilgning av våre skattepenger på 2,9 millioner. Berglund Steen sier til NRK [2] at Jon Helgheim har mistet evnen til å se mennesker og at han finner Helgheims politikk urovekkende.

annonse

– Tiltak som dette er umenneskeliggjørende. Det vitner om at man helt har mistet evnen til å se menneskene bak asylstastistikken, sier Rune Berglund Steen.

Lederen av Antirasistisk Senter beskriver også utspillet som «blindhet for medmennesker», og mener et slikt menneskesyn er farlig.

– Det leder oss til å behandle utsatte grupper skånselsløst, slik vi også har opplevd utallige ganger opp gjennom historien, sier han til NRK.

annonse

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474