- Resett - https://resett.no -

Afghanere fikk opphold i Sverige for å bli ferdig på videregående – selger narkotika i gatene

Såkalte enslige mindreårige afghanere, som har fått oppholdstillatelse gjennom den omstridte «gymnasloven», rekrutteres av kriminelle gjenger for å selge narkotika i Uppsala, en by rett nord for Stockholm. Dette rapporterer [1] SVT.

Den svenske rikskringkasteren skriver at de såkalte enslige afghanerne, som har fått oppholdstillatelse for å gjøre seg ferdig med videregående skolegang, lever på gaten i Uppsala, der de selger narkotika for etablerte, kriminelle nettverk.

– De over de her nå, som tvinger greiene på dem, de utgjøres jo også av [folk] ikke altfor høyt opp i pyramiden. Det var jo de som tidligere var tvunget til å selge, sier narkotikaspaneren hos politiet i Uppsala, Anders Nilsson.

annonse

Politikommisær Daniel Larsson forteller at dette handler om en gjeng på om lag 30 personer som selger narkotika i Uppsalas gater. Han klandrer den såkalte gymnasloven for å ha igangsatt disse problemene.

– Det er den nye gymnasloven som har forårsaket dette, sier Larsson til SVT.

En anonym politimann har tidligere fortalt [2] SVT Västmanland om hvordan opp mot hundre afghanere beveger seg mellom Västerås, Uppsala og Stockholm.

– Vi ser at de bedriver narkotikasalg og begår tyveri av fremfor alt dyre klær som jakker og så videre, fortalte politimannen.

annonse

Den omstridte gymnasloven [3] trådte i kraft 1. juli 2018, og innebærer at såkalte enslige mindreårige som har fått avslag på sin asylsøknad får en ny mulighet til å bli i Sverige, dersom de går på skolen. Over 9000 «mindreårige» berøres av loven.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826