Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Både Fifa og den afghanske regjeringen undersøker nå det afghanske fotballforbundet. Ifølge The New York Times, sitert av den svenske avisen Aftonbladet, har undersøkelser blitt initiert etter påstander om at kvinnelige fotballspillere har blitt seksuelt utnyttet og trakassert av trenere og ledere i fotballforbundet.

annonse

Presidenten i Afghan Football Association og noen andre trenere skal ifølge New York Times ha voldtatt og trakassert kvinnelige spillere. Påstanden kommer fra en tidligere landslagspiller, Khalida Popal.

Den afghanske presidenten Mohammad Ashraf Ghani snakket mandag med landets olympiske komite, og har bedt om en undersøkelse av fotballforbundet.

Opplysningene om voldtektene og trakasseringene er kommet «som et sjokk» i landet, skriver den amerikanske avisen. Det danske idrettsselskapet Hummel har tidligere sponset det afghanske landslaget, men valgte å hoppe av straks opplysningene ble offentliggjort.

Khalida Popal, som i dag bor i Danmark spiller ikke lenger for landslaget. Men hun arrangerte en treningsleir i februar i år. Hun ble sjokkert da det afghanske fotballforbundet sendte mannlige trenere, skriver Aftonbladet. En av trenerne var full og prøvde å tvinge noen av spillerne til sex, forteller hun.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.