- Resett - https://resett.no -

Clinton-stiftelsen granskes for skattejuks

Er Clinton-familiens veldedighet virkelig den internasjonale «do-good»-er som oppnådde en perfekt fire-stjerners vurdering fra Charity Navigator, eller lider den av korrupsjon og ulovligheter slik konservative hevder? Det skal nå undersøkes av en underkomite i Representantenes Hus.

Svaret på det første spørsmålet er at Clinton Stiftelsens prosjekter skal ha samle inn omlag 2,5 milliarder dollar for å hjelpe til ved globale kriser, fra aids til jordskjelv, selv om egne revisorer, advokater og ansatte har varslet om problemer opp gjennom årene.

Svaret på det andre spørsmålet kan finnes i de 6.000 sider med påståtte bevis som er arkivert i hemmelighet for mer enn ett år siden hos IRS (de amerikanske skattemyndighetene) og FBI, skriver The Hill [1].

annonse

De påståtte bevisene på mislighold er samlet av et privat firma som heter MDA Analytics LLC, drevet av tidligere føderale krim-etterforskere. De påstår at Clinton-stiftelsen har vært engasjert i ulovlige aktiviteter og kan være ansvarlig for millioner av dollar i unndragelser fra skatt, ifølge The Hill.

I tillegg til skattemyndighetene har firmaets samarbeidspartnere hatt kontakt med anklagere i justisdepartementet i Washington og FBI-agenter i Little Rock, Ark.

«Clinton Foundation har vært en av de mest kontrollerte veldedige organisasjonene i verden, og utsatt for opprørende, politisk motiverte påstander som har blitt bevist falske,» sier stiftelsen i en uttalelse.

– Kritikere fortsetter å gjenopplive disse falske påstandene for å prøve å skade omdømmet til Clinton og Clinton Foundation. Faktum er at Clinton-fondene har forbedret livene til millioner av mennesker over hele Amerika og rundt om i verden, heter det videre fra stiftelsen selv.

annonse
[2]

Den videre granskningen vil vise hvem som har rett.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826