- Resett - https://resett.no -

USA setter Pakistan på svarteliste

Pakistan er blant verdens dårligste land når det gjelder brudd på religionsfrihet, mener USA, som nå har satt landet på sin svarteliste over verstingland.

Utenriksminister Mike Pompeo sier Pakistan legges til listen over «spesielt bekymringsverdige land».

Pakistan har tidligere rangert på USAs liste over land som holdes under oppsyn som følge av manglende religiøs frihet. Nedgraderingen til svartelisten betyr at Pakistan nå kan bli rammet av amerikanske sanksjoner, selv om det er et tiltak som i praksis ikke har blitt benyttet i slike tilfeller.

annonse

Andre land på den oppdaterte svartelisten som ble gitt ut tirsdag omfatter Kina, Eritrea, Iran, Myanmar, Nord-Korea, Sudan, Saudi-Arabia, Tadsjikistan og Turkmenistan. Myndighetene i disse landene anklages for systematiske og stadige brudd på religionsfriheten.

Usbekistan har tidligere stått på svartelisten, men landet er nå fjernet fra siste versjon som Pompeo la fram tirsdag og i stedet oppgradert til listen over land som holdes under oppsyn. Det samme gjelder Russland og Komorene.

(©NTB)

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474