- Resett - https://resett.no -

Saudi-Arabia sier de vil ha politisk løsning i Jemen

Saudi-Arabia, som gikk til krig mot Houthi-opprørerne i Jemen i mars 2015, vil nå ha en politisk løsning på konflikten.

Houthi-opprørerne og representanter for Jemens internasjonalt anerkjente eksilregjering, som støttes av Saudi-Arabia, avsluttet tidligere i uka en runde med fredsforhandlinger i Sverige.

Forhandlingene resulterte blant annet i en avtale om våpenhvile i den Houthi-kontrollerte havnebyen Hodeida, der mesteparten av all nødhjelp til Jemen tas inn.

annonse

Regjeringsvennlig milits har med flystøtte fra Saudi-Arabia og soldater fra De forente arabiske emirater de siste månedene forsøkt å erobre Hodeida, men uten å lykkes. Under samtalene i Sverige gikk begge parter med på å trekke sine styrker ut av byen.

Saudi-Arabias kong Salman, og landets de facto leder kronprins Mohammed bin Salman sier i en felles kunngjøring at de støtter avtalen som ble inngått i Sverige. De to sier videre at de «støtter en politisk løsning» på den snart fire år lange krigen.

Over 70 prosent av all import til Jemen har tidligere skjedd via havnen i Hodeida, som har vært livsnerven for millioner av mennesker som er avhengige av nødhjelp.

annonse

14 millioner mennesker i Jemen, nesten halvparten av befolkningen, er ifølge FN nå truet av sult.

(©NTB)

[email protected] [1]

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474