- Resett - https://resett.no -

Våpenhvileavtalen brutt – sammenstøt i Hodeida

Sammenstøt har brutt ut i utkanten av den jemenittiske havnebyen Hodeida, bare timer etter at den FN-støttede våpenhvileavtalen trådte i kraft.

Sporadiske sammenstøt fant sted både øst og sør i byen fredag, ifølge lokale innbyggere.

Artilleriild kunne høres i den sørlige delen av Hodeida, opplyser en innbygger på telefon til AFP. En annen beboer i den østlige utkanten av Hodeida sier man der kunne høre skuddvekslinger hvert 15. minutt.

annonse

Da var det gått kun timer etter at den FN-støttede våpenhvilen trådte i kraft ved midnatt natt til fredag – en avtale inngått av de krigførende partene i Jemen etter flere dager med samtaler i Sverige. Partene ble da enige om våpenhvile i Hodeida, og byen skal tømmes for soldater og krigere i løpet av få dager. FN skal spille en sentral rolle i overvåkingen av Hodeida, ifølge avtalen.

Over 70 prosent av all import til Jemen har tidligere gått via havnen i Hodeida, som har vært livsnerven for millioner av mennesker som er avhengige av nødhjelp.

14 millioner mennesker i Jemen, nesten halvparten av befolkningen, er ifølge FN nå truet av sult.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474