- Resett - https://resett.no -

Toblerone er blitt halal

Den folkekjære sjokoladen Toblerone har i stillhet blitt halalsertifisert. Siden april i år har Mondelez, som er produsenten av sjokoladen, lagt om produksjonen. Uansett hvor i verden du kjøper Toblerone, kommer du nå til å støtte islamsk halalslakt.

Den sveitsiske sjokoladen Toblerone er blitt halal. Avisen Blick rapporterer [1] at det nå er mulig for alle muslimer å spise Toblerone.

Siden april har all produksjon av Toblerone skjedd i tråd med islamsk lov. Samhällsnytt [2] skriver at produksjonen kontrolleres av en rettslærd muslim, en såkalt mufti, som tolker islamistiske sharialover. Mondelez har gjort endringer i ingredienser og produksjon for å oppnå denne halalsertifiseringen.

annonse

Blick har intervjuet Mounir Khouzami fra et sveitsisk-arabisk nettverk, som jobber med å fremme økonomiske relasjoner mellom Sveits og arabiske land. Khouzami mener Mondelez er på riktig vei.

– Halalsertifisering er fremtiden, sier han.

Med tanke på de demografiske omveltningene Vest-Europa gjennomlever, kan det være gode penger å tjene på å selge halalsertifiserte produkter. I løpet av de siste tretti årene har antallet muslimer i Europa blitt fordoblet, ifølge en undersøkelse. [3]

annonse

Nyheten om halalsertifiseringen av Toblerone faller ikke i god jord hos mange i sosiale medier. Mange er opprørte over at Mondelez i stillhet har endret produksjonen og dermed tvunget mennesker til å spise halal. Noen påpeker også at det pågår en diskré islamisering av det vestlige samfunnet. En del oppfordrer til boikott.

– Toblerone, på tide å si farvel. Jeg spiser ikke «halal»-mat som eks-muslim, skriver en på Twitter.

– Aldri halal, aldri igjen Toblerone, skriver en annen på Facebook.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474