- Resett - https://resett.no -

Jan Tore Sanner (H) vil ha Human Rights Service ut av budsjettet sitt

Regjeringen vil at omstridte Human Rights Service (HRS) i framtiden skal få støtte over justisbudsjettet i stedet for fra integreringspotten.

– Justis- og beredskapsdepartementet har ansvar for innvandringspolitikken. Vår vurdering er at det er mer naturlig at HRS fremover får støtte over deres budsjett, opplyser  [1]kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) til Stortinget.

– I revidert nasjonalbudsjett for 2019 vil regjeringen derfor foreslå at tilskuddet til HRS overføres til Justis- og beredskapsdepartementets budsjett, fortsetter han.

Bevilgningen til HRS har skapt en god del hodebry for regjeringen i høst. I det opprinnelige forslaget til statsbudsjett for 2019, var støtten til den innvandringskritiske organisasjonen fjernet i Kunnskapsdepartementets budsjett. Fremskrittspartiet reagerte kraftig, og finansminister Siv Jensen gjorde det klart at støtten ville komme på plass i forhandlingene på Stortinget.

annonse

I Venstre var det imidlertid motstand mot å sikre HRS og finanspolitiske talsmann Abid Raja sa partiets stortingsgruppe enstemmig var imot å reversere. Støtten til HRS var tema i forbindelse med Venstre-leder Trine Skei Grandes utfall mot Raja i en telefonsamtale med Høyres Henrik Asheim – som Raja selv overhørte.

(©NTB)

[email protected] [2]

annonse
[3]

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474