- Resett - https://resett.no -

Journalist fengslet i Venezuela: hva gjør Norge?

Norge er et av få land i verden hvor ytringsfriheten er grunnlovsfestet. Vi tar menneskerettigheter seriøst og er kjent som en fredsnasjon som liker å skryte av at vi gir en utstrakt hånd til folk som er politisk forfulgt.

Derfor er det påfallende stille fra den norske regjeringen angående situasjonen til den tyske journalisten Billy Six (32) som blant annet arbeider for den nasjonalkonservative avisen Junge Freiheit. Han sitter i dag fengslet i det sosialistiske skrekk-regimet i Venezuela, anklaget for spionasje, opprør og «krenking av sikkerhetssoner». Dersom han blir funnet skyldig, risikerer han opptil 28 år i fengsel.

I følge journalistens far, Edward Six, bruker myndighetene et av sønnens bilder som bevis på at han befant seg innenfor en avgrenset sikkerhetssone under et folkemøte med president Nicolás Maduro. Han sier at sønnen benekter dette. «Han var bare på gaten. Han snakket til alle disse normale menneskene. Han spurte dem spørsmål og la svarene opp på internett.»

annonse

Gerardo Morón fra den venezuelanske menneskerettighetsorganisasjonen Espacio Publico har forklart at «Six var i Venezuela for å etterforske narkotikahandel, smugling av drivstoff og strategiske varer, menneskesmugling og til og med folkeflukten av venezuelanere — kriminalitet og virkeligheter i disse delene av Venezuela.»

Vi har per i dag begrenset informasjon, men alt peker i retning av at Billy Six er anholdt som politisk fange fordi han gjorde ordinært journalistisk arbeid.

Hvor er media?

Norske og andre vestlige medier har brukt mye spalteplass på å snakke om pressefrihet i Russland og om tysk-tyrkiske journalister som er fengslet i Tyrkia. Samtidig er saken til Billy Six knapt nevnt. Hvorfor?

En grunn kan være at han ikke passer inn i narrativet til det sterkt venstrevridde og politisk korrekte media. Inntil for få år siden var Venezuela hyllet som et bevis på sosialisme som fungerer, en modell til etterstrebelse. Nå som folk sulter og spiser sine egne kjæledyr for å overleve tåler ikke sannheten dagens lys. Det er dårlig reklame for de som tror på såkalt «progressive» idealer.

Hvor er regjeringen?

Mer kan kanskje ikke forventes av gammelmedia, men hva er regjeringens unnskyldning? Norge har en borgerlig regjering som hevder å være opptatt av ytringsfrihet. Dette burde være særlig aktuelt i disse tider hvor store amerikanske teknologiselskaper bedriver aktiv sensur av høyreorienterte og andre politisk ukorrekte og hvor vi ser en bekymringsverdig trend i retning sensur og undertrykkelse i mange regimer over hele verden, slik som Kina.

For å sitere konservatismens far Edmund Burke: alt som trengs for at ondskap skal vinne er at gode mennesker ikke gjør noe. Selvstendighetspartiet vil derfor oppfordre regjeringen på det aller sterkeste til å gjøre noe. Ikke la det grufulle sosialistregimet i Venezuela få vinne. Ikke la en uskyldig journalist råtne i fengsel i 28 år for kun å ha utøvd sitt yrke som journalist. Gjør noe! Still krav til Venezuela om utlevering. Kom med en støtteerklæring til Tyskland og fortell at Norge vil være med på å legge press på regimet for å få frigitt Billy Six. Å fortelle om sosialismens tragiske konsekvenser burde ikke være ulovlig og føre til fengselsstraff.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474