- Resett - https://resett.no -

Svensk jente (15): Å være redd og utrygg utenfor hjemmet er hverdagen

En ung jente (15) skriver om frykten for å bevege seg utendørs i Uppsala i Sverige.

«Jeg kan knapt gå til skolen uten at dette skjer», skriver jenta om situasjonen i hjembyen, der seksuell trakassering av unge jenter ifølge henne er helt dagligdags.

Det er Uppsala Nye Tidning [1] som har publisert leserbrevet fra 15-åringen, der hun beskriver situasjonen for unge jenter i sin egen hjemby.

annonse

«Å stadig måtte være forsiktig, redd og utrygg utenfor hjemmet er hverdagen for veldig mange jenter, men også gutter. Hvorfor? Jo, det skal jeg fortelle. Folk skriker og plystrer, du får høre ord slengt etter deg som for eksempel ″kom hit sexiness″ og kommentarer om kroppen din og hva personen vil gjøre med deg seksuelt.»

Hun skriver også at man kan bli omringet og tafset på. Om du bruker vold eller sier fra kan du bli truet eller til og med slått. Når jeg har tatt opp dette med voksne er det faktsik ingen som er klar over hvor ille virkeligheten er for unge jenter i dagens samfunn, men selv for gutter er det vanlig å bli utsatt for mishandling og ran, utfra hva jeg har hørt fra venner og bekjente.

Jenta skriver ikke noe om bakgrunnen til personene som utfører trakasseringen.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474