- Resett - https://resett.no -

Hellas: Prest slått av asylsøkere foran kirken

En gresk-ortodoks prest ble slått av et par syriske asylsøkere foran sin egen kirke. Presten observerte innvandrerne da de parkere sine motorsykler på gårdsplassen til St. Nikolais helligdom i Patisia, et nabolag i Athen på fredag ​​ettermiddag, og gikk for å konfrontere dem, skriver den greske avisen Proto Thema ifølge Breitbart [1].

Etter en opphetet ordveksling skal de to asylsøkerne ha slått presten og så flyktet. Politiet arresterte i utgangspunktet to mistenkte og avhørte dem på Agios Panteleimonas politistasjon, men lot dem gå på grunn av mangel på bevis. Ikke lenge etter at de første mistenkte ble løslatt, kom voldsmennene til politistasjonen og overgav seg til myndighetene.

Angrepet kommer bare måneder etter ødeleggelsen av et steinkors i Lesvos, som venstreorienterte frivillige organisasjoner tidligere hadde bedt om å få fjernet, fordi de mente at korset fremmet «hat» mot innvandrere på øya.

annonse

Symbolet for ortodoksi ble reist av en religiøs gruppe i september på den klippete kysten av Apelli, under det symbolske slottet av Lesvos’ hovedstad Mytilene. Noen lokale grupper motsatte seg installasjonen av korset. De hevdet at det var støtende mot innvandrere som ikke er kristne, skrev Resett [2] den gangen.

En frivillig organisasjon, som kaller seg «Bevegelse for sameksistens og kommunikasjon i Egeerhavet», sa at det var upassende å sette opp et kristent symbol «som et verktøy for aspirerende korsfarere». Den hevdet også at korset ble plassert der for å hindre at innvandrere svømte dit.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826