- Resett - https://resett.no -

Australske kvinner i toppløs demonstrasjon for saudiske Rahaf Mohammed Alqunun

Fire kvinner protesterte torsdag i Sydney, til støtte for den saudiske flyktningen Rahaf Mohammed Alqunun, som for tiden befinner seg i Thailand.  Dette rapporterer nyhetsbyrået AP, gjengitt [1] av Breitbart. 

Den kvinnelige eksmuslimen fra Saudi-Arabia ble lørdag anholdt i Thailand. Kvinnen var på vei til Australia, der hun planla å søke asyl. Onsdag ble det klart at FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR) anser den 18 år gamle Rahaf Mohammed Alqunun som en reell flyktning.

Alqununs sak ble kjent da den unge kvinnen tok til sosiale medier etter å ha barrikadert seg på sitt hotellrom i Thailands hovedstad. Alqunun sa da at hun fryktet for sin sikkerhet, dersom hun ble sendt tilbake til Saudi-Arabia. 

annonse

Toppløse

Torsdag morgen tok fire kvinner til gatene i Sydney, der de protesterte utenfor det saudiske konsulatet i byen, samt krevde at Australia må gi Alqunun oppholdstillatelse. De fire kvinnelige demonstrantene kaller seg Secret Sisterhood og var toppløse, kun iført jeans, under demonstrasjonen.

Kvinnen holdt plakater med påskriftene «Slipp henne inn», «Rahaf – søsterskapets helt» og «Alle kvinner frie + trygge». 

annonse

Grunnleggeren av Secret Sisterhood, Jacquie Love, sier at protestene ble gjennomført for å belyse den saudiske eksmuslimens rop om hjelp fra australske myndigheter.

– Vi er her for å oppfordre dem til å slippe henne inn. Hun har blitt anerkjent av FN som en flyktning, så vi mener at den australske regjeringen må tre frem, anerkjenne hennes status og anerkjenne det hun har gått gjennom, og hun kan bli et ikon for resten av verden, som viser at kvinner ikke skal bli undertrykket, og at de burde flykte fra land der de diskrimineres, sier Love.

Hun understreker at de med sitt toppløse stunt ville vise for Alqunun at kvinner i Australia er så frie at de trygt kan gjøre slike ting.

– Vi bestemte oss for å gå toppløse fordi vi mener at alle kvinner skal kunne uttrykke seg selv fritt og trygt, og vi ville sende en beskjed til Rahaf om at vi faktisk kan gjøre dette i Australia, at kvinner faktisk kan være frie og trygge, sier Love. 

Samlet penger

Secret Sisterhood har også satt opp en konto på GoFundMe, der de har samlet inn nærmere 2 300 dollar for Alqunun. 

Etter at hun lanserte sin Twitter-kampanje fra et flyplasshotell i Bangkok, ble det bestemt at Alqunun skulle få bli i Thailand på midlertidig basis, der hun vil tas vare på av UNHCR, som torsdag konstaterte at hennes krav om asyl er berettiget og refererte henne til Australia.

Det australske innenriksdepartementet i Canberra har sagt at de vil «vurdere denne henvisningen på den ordinære måten, som blir gjort med alle FNs henvisninger». 

annonse

Alqununs far ankom Bangkok på tirsdag, men datteren hans har nektet å treffe ham. 

Surachate Hakparn ved Thailands grensepoliti sier at faren nekter for å ha mishandlet sin datter og for å ha prøvd å tvinge henne inn i et arrangert ekteskap. 

– Han har ti barn. Han sier at datteren kan ha følt seg forsømt noen ganger.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474