SV-politiker Karin Andersen poserer med utvist innvandrer Mahad Mahumud. Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

«Alle kan gjøre feil», sa SV-politiker Karin Andersen etter at det ble kjent at en asylsøker jukset seg til statsborgersskap. I dag tapte jukseasylsøkeren ankesaken i lagmannsretten og får ikke komme tilbake til Norge.

Da Mahad Mahamud kom til Norge i 2000, løy han til norske myndigheter og påstod at han var 14 år og somalisk statsborger. Han ble innvilget midlertidig opphold og fikk i 2008 norsk statsborgerskap. Han utdannet seg til bioingeniør og fikk jobb ved Ullevål sykehus.

Tre år etter at Utlendingsnemda ble tipset om at Mahamud hadde jukset på asylsøkerpapirene, konkluderte de at 29-åringen ikke kom fra Somalia, og deretter fikk han indratt passet og ble utvist.

annonse

I dag melder Aftenposten at bioingenøren tapte ankesaken som han anla mot staten etter å ha blitt fratatt sitt norske statsborgerskap etter 16 år i Norge.

Flere politikere har støttet Muhamads kamp for å få bli i Norge.

En av de har vært SV-politiker Karin Andersen, som gikk i demonstrasjonstog sammen med den utviste bioingenøren i håp om at norske myndigheter ga han spesialbehandling slik han kunne få bli i Norge.

annonse

I et intervju med Nettavisen i fjor fortalte Andersen at hun er kritisk til ressursbruken og mener «alle kan gjøre feil» når de jukser på asylsøknaden. I en twitter-melding i fjor raste hun mot Høyre og Frp for å ikke la Mahamud får bli.

– En papirløs man ifra Mali reddet et barn i Frankrike og ble belønnet med fransk pass og jobb hos brannvesen, mens Mahad var med på å redde en ebolasyk pasient men ble belønnet med å bli statsløs av norske regjeringen. Hilsen Frp og Høyre, skrev SV-politikeren på sosiale medier.

Også andre i partiet har ytret det samme som Andersen.

– Veldig leit og beklagelig at Norge kaster ut en velintegrert innvandrer. I denne sammenheng var det ikke «lov å gjøre feil». Det er det kun statsrådene til Erna som kan gjøre. Alt godt Mahad Mahamud, skrev leder for SV Ullensaker Mahmod Ahmad etter at bioingenøren tapte den første ankesaken i november i fjor.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon