Magnus Carlsen spilte ikke noe stort parti med hvite brikker mot russeren Vladimir Kramnik. Foto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB scanpix

Verdensmester Magnus Carlsen får den upopulære tittelen «remis-kongen» i sjakk etter å ha spilt sitt 21. parti langsjakk med remis.

annonse

Tirsdag møtte han russiske Vladimir Kramnik med hvite brikker i fjerde runde av Wijk aan Zee-turneringen i Nederland. Det ble et maratonparti, men etter nesten fem og en halv time ved brettet tok spillerne hverandre i hånden og ble enige om remis etter 57 trekk.

Ingen av spillerne synes å få overtaket innledningsvis. Etter 30 trekk var det fortsatt jevnt i stillingen, men nordmannen sto igjen med et løperpar mot Kramniks to springere.

– Da slår han remisrekorden til Anish Giri. Det er en rekord han ikke er stolt av, sa TV2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

– Jeg tror Kramnik vil gå for remis, og det har han en god sjanse til, sa TV 2 Hans Olav Lalum etter tre timer ved sjakkbrettet.

Carlsen og Kramnik spilte videre i flere timer til i jakt på en mulig avgjørelse, men litt før ti på sju tirsdag kveld var det over.

Med en ny remis rykker den tapende VM-motstanderen Fabiano Caruana nærmere nordmannen på rankingtoppen. Taper Carlsen onsdag, vil Caruana være forbi. Amerikaneren er ikke med i turneringen.

Onsdag møter Carlsen hjemmespilleren Jorden van Foreest, som er sist i turneringen med bare ett poeng så langt. Onsdagens partier spilles i Alkmaar, en av to dager turneringen flytter ut av Wijk an Zee.

Alle tolv VM-partiene mot Caruana i fjor høst endte remis, men nordmannen sikret seg sin fjerde VM-tittel med seier i hurtigsjakken.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.