Foto: Nicolas ASFOURI / AFP
annonse
annonse

Kinesiske handelstall for desember ble fremlagt i går, og viste uventet nedgang. Nyheten ble mottatt med skuffelse i Europa, hvor aksjene i motehus som Louis Vuitton og Hermès falt med over to prosent. Dette melder Reuters via Investing.com.

De viktige månedlige handelstallene fra Kina ble fremlagt natt til 14. januar, og viste større nedgang enn markedet hadde regnet med.

Les også: USA og Kina på kollisjonskurs

annonse

Kinesisk eksport falt med -4,4 prosent fra desember 2017 til desember 2018. Dette var stikk motsatt av konsensus blant analytikere, som spådde oppgang på 3 prosent.

Kinesisk import levde heller ikke opp til forventningene. Importen gikk ned med -7,6 prosent i desember, mot konsensus på 5,0 prosent.

Nedgangen i eksport og import kan for en stor del tilskrives handelstvisten mellom Kina og USA, herunder innføring av høye tollsatser.

annonse

Les også: Forsker: Kina er på vei mot en demografisk katastrofe

Tallene ble ventelig dårlig mottatt i Europa, ikke minst innen eksportorientert konsum.

På Paris-børsen falt motehusene Louis Vuitton og Hermès med mellom to og tre prosent, mens aksjekursen i Kering, som eier merker som Gucci og Yves Saint Laurent, svekket seg med over to prosent.

Kinas personmarked, herunder landets økonomiske mellomsjikt, har vært viktig for avsetning av europeisk mote i det populære luksussegmentet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon