Foto: Nicolas ASFOURI / AFP

Kinesiske handelstall for desember ble fremlagt i går, og viste uventet nedgang. Nyheten ble mottatt med skuffelse i Europa, hvor aksjene i motehus som Louis Vuitton og Hermès falt med over to prosent. Dette melder Reuters via Investing.com.

annonse

De viktige månedlige handelstallene fra Kina ble fremlagt natt til 14. januar, og viste større nedgang enn markedet hadde regnet med.

annonse
annonse

Les også: USA og Kina på kollisjonskurs

Kinesisk eksport falt med -4,4 prosent fra desember 2017 til desember 2018. Dette var stikk motsatt av konsensus blant analytikere, som spådde oppgang på 3 prosent.

Kinesisk import levde heller ikke opp til forventningene. Importen gikk ned med -7,6 prosent i desember, mot konsensus på 5,0 prosent.

Nedgangen i eksport og import kan for en stor del tilskrives handelstvisten mellom Kina og USA, herunder innføring av høye tollsatser.

Les også: Forsker: Kina er på vei mot en demografisk katastrofe

Tallene ble ventelig dårlig mottatt i Europa, ikke minst innen eksportorientert konsum.

På Paris-børsen falt motehusene Louis Vuitton og Hermès med mellom to og tre prosent, mens aksjekursen i Kering, som eier merker som Gucci og Yves Saint Laurent, svekket seg med over to prosent.

Kinas personmarked, herunder landets økonomiske mellomsjikt, har vært viktig for avsetning av europeisk mote i det populære luksussegmentet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.