- Resett - https://resett.no -

Skuffende handelstall fra Kina, europeiske moteaksjer faller

Kinesiske handelstall for desember ble fremlagt i går, og viste uventet nedgang. Nyheten ble mottatt med skuffelse i Europa, hvor aksjene i motehus som Louis Vuitton og Hermès falt med over to prosent. Dette melder Reuters via Investing.com [1].

De viktige månedlige handelstallene fra Kina ble fremlagt natt til 14. januar, og viste større nedgang enn markedet hadde regnet med.

Les også: USA og Kina på kollisjonskurs [2]

annonse

Kinesisk eksport falt med -4,4 prosent fra desember 2017 til desember 2018. Dette var stikk motsatt av konsensus blant analytikere, som spådde oppgang på 3 prosent.

Kinesisk import levde heller ikke opp til forventningene. Importen gikk ned med -7,6 prosent i desember, mot konsensus på 5,0 prosent.

Nedgangen i eksport og import kan for en stor del tilskrives handelstvisten mellom Kina og USA, herunder innføring av høye tollsatser.

Les også: Forsker: Kina er på vei mot en demografisk katastrofe [3]

annonse
[4]

Tallene ble ventelig dårlig mottatt i Europa, ikke minst innen eksportorientert konsum.

På Paris-børsen falt motehusene Louis Vuitton og Hermès med mellom to og tre prosent, mens aksjekursen i Kering, som eier merker som Gucci og Yves Saint Laurent, svekket seg med over to prosent.

Kinas personmarked, herunder landets økonomiske mellomsjikt, har vært viktig for avsetning av europeisk mote i det populære luksussegmentet.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474