- Resett - https://resett.no -

Fagpressen skriver nye statutter for å holde Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo unna medlemskap

Den utløsende årsaken er saken om medlemskapssøknaden til Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo i fjor høst. Den viktigste endringen er håndtering av debatt i kommentarfelt og på sosiale medier.

– Vi ble smertelig oppmerksom på at vi hadde en del statutter fra før den digitale tidsalderen, sier administrerende direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen til Journalisten [1].

Nettbaserte Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo, med Jarle Aabø som redaktør, ble først inntatt som nytt medlem i Fagpressen 9. oktober 2018, men to uker senere opphevet styret vedtaket.

annonse

Les også: Fagpressen hiver ut Ja til bilen i Oslo [2]

– I høst bestemte styret at vi hadde tatt opp Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo som medlem på feil grunnlag. Vedtaket om opptak ble opphevet, så det var ingen eksklusjon. Men i den forbindelse ble vi smertelig oppmerksomme på at vi hadde en del statutter laget før den digitale tidsalder. Det er så lite som skal til for å begynne å publisere digitalt, at vi ser at vi trenger et mer modernisert regelverk, sier Brikt Olsen.

Les også: Akerhaug: – Etablerte mediers kritikk av nye alternativer bærer preg av panikk [3]

Sammen med Fagpressens redaktørforum og medierettsadvokat Jon Wessel-Aas jobber Brikt Olsen med forslag til endringer, som skal behandles av Fagpressens årsmøte 26. mars.

annonse
[4]

– Ett av punktene vi vurderer, er et krav om at man har drevet en rimelig tid. Det skal kunne vises til en viss erfaring, sier Brikt Olsen.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474