Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

«Det er ikke Sverigedemokrater som representerer en ekstrem politikk i Sverige. Det står de andre partiene for,» sier Sverigedemokratenes leder Jimmie Åkesson, ifølge den svenske nettavisen Fria Tider.

Under en pressekonferanse onsdag advarte han mot den innvandringspolitikken som nå forventes å bli fulgt med sosialdemokratenes leder Stefan Löfven som fortsatt statsminisier, tross sosialdemokratenes elendige valgresultat i fjor.

«De ønsker å gå tilbake til denne Reinfeldt-doktrinen når det gjelder innvandring, og det er ekstremt skadelig for Sverige. Vi har to ekstreme partier på mange måter som ligger bak denne avtalen, Det grønne partiet og Senterpartiet,» sier han, og sikter til Moderatenes tidligere leder som i sin regjeringstid gikk offentlig ut med at samtlige syrere som kom seg til Sverige automatisk ville få fast oppholdstillatelse.

annonse

«Det er virkelig det liberale partiet og Senterpartiet som har en “ekstrem” politikk,» sier Sverigedemokratenes leder, og viser til at det liberale partiet, det norske Venstres svenske søsterparti, vil gi mer makt til EU. «Det er en ekstrem posisjon for meg. Og så har vi Senterpartiet som i praksis ønsker fri innvandring. For meg er dette en svært ekstrem posisjon,» sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon