Foto: Pixabay.
Del

Land som Danmark og Japan har varslet strammere regulering av kryptovalutaer etter forrige måneds G20-toppmøte. Nå slutter Sør-Afrika seg til, og prisen på valutaer som Bitcoin og Ethereum svarer med nedgang. Dette melder Investing.com.

annonse

Sør-Afrika har kunngjort planer om strengere regulering av kryptovalutahandel. Det samme har land som Japan, Danmark og Bulgaria, i tråd med en erklæring som ble utgitt under G20-toppmøtet i Buenos Aires forrige måned.

Konkret arbeider landets sentralbank med et regelverk som gjør børser og markedsplasser ansvarlige for at kundenes handel med kryptovaluta overholder bestemmelser om antihvitvasking.

Herunder pålegges tjenestetilbydere å overvåke kundetransaksjoner, især de større som kan mistenkes å finansiere terror. Sentralbanken vil imidlertid ikke forby Bitcoin.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Kursen på kryptovalutaer reagerte med nedgang 16. januar. Bitcoin falt med -1,81 prosent til 3.577 USD, mens Ethereum og Litecoin ble notert på 119 og 30,77 USD, ned -6,59 og -3,66 prosent. Imidlertid hentet de fleste valutaene seg inn i løpet av dagen.

Bitcoin har likevel mistet betydelig verdi etter toppnoteringen på nesten 20.000 USD sent i 2017. I januar 2018 kostet en Bitcoin litt over 12.000 USD, mens kursen lå rundt 8.000 USD i juli samme år.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører