Foto: Pixabay.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Land som Danmark og Japan har varslet strammere regulering av kryptovalutaer etter forrige måneds G20-toppmøte. Nå slutter Sør-Afrika seg til, og prisen på valutaer som Bitcoin og Ethereum svarer med nedgang. Dette melder Investing.com.

Sør-Afrika har kunngjort planer om strengere regulering av kryptovalutahandel. Det samme har land som Japan, Danmark og Bulgaria, i tråd med en erklæring som ble utgitt under G20-toppmøtet i Buenos Aires forrige måned.

Konkret arbeider landets sentralbank med et regelverk som gjør børser og markedsplasser ansvarlige for at kundenes handel med kryptovaluta overholder bestemmelser om antihvitvasking.

Herunder pålegges tjenestetilbydere å overvåke kundetransaksjoner, især de større som kan mistenkes å finansiere terror. Sentralbanken vil imidlertid ikke forby Bitcoin.

Kursen på kryptovalutaer reagerte med nedgang 16. januar. Bitcoin falt med -1,81 prosent til 3.577 USD, mens Ethereum og Litecoin ble notert på 119 og 30,77 USD, ned -6,59 og -3,66 prosent. Imidlertid hentet de fleste valutaene seg inn i løpet av dagen.

Bitcoin har likevel mistet betydelig verdi etter toppnoteringen på nesten 20.000 USD sent i 2017. I januar 2018 kostet en Bitcoin litt over 12.000 USD, mens kursen lå rundt 8.000 USD i juli samme år.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]