- Resett - https://resett.no -

Sylvi Listhaug oppfordrer Sigrid Bonde Tusvik til å protestere mot kjønnslemlestelse, tvangsgifte og hijab

I sin blogg 24. januar kritiserer Listhaug Sigrid Bonde Tusvik, som protesterte mot den nye regjeringen iført et antrekk hentet fra Handmaid`s Tale, en dystopisk TV-serie basert på en roman av Margareth Atwood, som handler om kvinner som holdes som sexslaver og tvinges til å være fødemaskiner.

Listhaug skriver:

Dette er altså sammenligningen som brukes fordi regjeringen vil gjeninnføre praksisen som gjaldt frem til 2016, der det ikke var tillatt med fosterreduksjon (tvillingabort) av friske fostre før uke 12. Denne loven gjaldt altså i alle de årene Ap og SV styrte Norge, uten at noen den gang ytret at dette var et stort problem.

annonse

Listhaug sveiper innom utspillet Tusvik kom med etter Humorprisen, og sier «hun har for vane å gjøre ting til kvinnekamp». Så tar Listhaug opp hovedtemaet:

Tvillingabort er en praksis Norge har vært alene om å tillate i Europa. I FrP er det også ulike meninger om dette, men vi står samlet bak regjeringsplattformen. Vi sto også samlet om at det ikke kom på tale å endre den mye omtalte paragraf 2C i abortloven, som har vært gjenstand for den største diskusjonen.

Avslutningsvis kommer Listhaug med en klar oppfordring til Tusvik:

annonse

Når Tusvik og co kan demonstrere foran slottet på de premissene de gjorde på tirsdag, gleder jeg meg til å se hvor stort de kan mobilisere i kampen mot at enkelte jenter blir tvangsgiftet, kjønnslemlestet og påkledd kvinneundertrykkende plagg, som frarøver dem muligheten til selvstendige liv i Norge.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474