- Resett - https://resett.no -

Dagsrevyen tar en overraskende vending

Jeg slo på Dagsrevyen. Det var ikke noe spesielt nytt så det ut til. Innledningsvis handlet det om det vanlige. Nyhetsoppleseren gikk relativt raskt igjennom dagens hendelser med mest vekt på at Krfs Ropstad ikke var interessert i å delta i Pride-paradens opptog i Oslo, og at en kvinne med hijab følte seg uglesett på Kiwi. Fire biler hadde selvantent på Majorstua, og to småjenter var antastet av en gruppe på seks eldre skoleelever som var forsvunnet før politiet kom til stedet.

I siste halvdel av programmet ante jeg et stemningsskifte. Det var som nyhetsoppleseren tok litt sats før hun kom med følgende:

– I dag holdt fremtredende representanter for FNs klimapanel IPCC en pressekonferanse i FNs hovedkvarter i New York.

annonse

Nå var det tydelig at det var noe som plaget nyhetsoppleseren idet hun fortsatte. Jeg spisset ørene.

– IPCC kom med en klar advarsel til nasjonene om at verden står overfor en alvorlig endring i klimaet som vi ikke kan ignorere. Ifølge IPCC vil klimaet på kloden vår…

Hun stanset plutselig opplesingen og ble sittende og se i kamera, jeg kunne se at øynene hennes flommet over. Hun løftet en pekefinger og fjernet en tåre.

annonse
[1]

Kjære folk hva skjer? Tenkte jeg. Er det undergangen nå? Hun tok sats og fortsatte.

– Beklager. Altså. I følge IPCC vil klimaet på kloden vår…

Hun stanset igjen, trakk pusten dypt.

– Gå inn i en fase med dramatisk nedkjøling!

Det siste nesten ropte hun ut, mens hun løftet begge hendene i en oppgitt gest.

– Forskerteamet hos IPCC har nå konkludert med at klimagassen CO2 ikke har noen innvirkning på temperaturen på kloden, og at det ikke er påvist temperaturheving, men en temperatursenking de siste årene. De hevder videre at nivået av CO2 i atmosfæren ikke avgjøres av menneskelig aktivitet, men av temperaturen på kloden vår.

annonse

Nå så det ut som hun gråt. Jeg ropte på konemor. Dette måtte hun se. En gråtende nyhetsoppleser? Var det gledestårer? Dette var da gode nyheter. Det høres da virkelig ut som om klimakrisen er avverget?

– IPCC hevder at de tidligere har misforstått utviklingen, og at vi fra i dag og fremover bør fokusere på å heve temperaturen på jorda, dette for å unngå svikt i avlinger, og påfølgende hungerskatastrofer, siden lavere temperaturer gir mindre CO2, og dermed mindre plantevekst på jorda vår.

En arm kom inn fra siden med en serviett. Hun tørket tårene og pusset nesen sin.

– Vi har nå konkluderende data som viser at det er temperatursvingningene på jorda som medfører økning eller senking av CO2 nivåene i atmosfæren. Jo høyere temperatur, jo mer CO2. Dette kommer, i følge IPCC, av at selve jorda, og især de store oseanene avgir CO2, og at temperaturen er styrt av solflekkaktivitetene. De sier at vi foreløpig dessverre ikke kan gjøre noe med selve sola, men at de fremover vil forske på det også.

Jeg skjønte nå at nyhetsoppleseren ikke kom med gode nyheter. Hun varslet faktisk om en ny krise.

– Dagsrevyen har spurt Statsministeren om hennes syn på utviklingen.

Plutselig var det Erna Solberg som fylte skjermen.

– Har Statsministeren rukket å gjøre seg noen tanker om de siste nyhetene fra IPCC? spurte en reporter.

– Å ja det har jeg. Hun nikket og smilte.

– Regjeringen har allerede rukket et hastemøte hvor temaet ble diskutert. Sa hun kokett.

– Vi har bestemt at det fra nå av skal satses på økt oljeutvinning, kjøttrikt kosthold, og at avgiftene på diesel og bensindrevne biler reduseres kraftig, mens det innføres en ny avgift på elektriske biler. Videre satser vi på å fase elektriske biler ut av bilparken vår innen 2022, de bidrar jo ikke med et gram CO2. Jeg vil videre si at jeg, personlig, alltid har hatt sansen for CO2. Mobbingen denne gassen har vært utsatt for er ikke noe vi kan være stolte av.

– Avgiftene som er innført på CO2 kan nå benyttes til å øke CO2-utslippene, det er logisk, og dessuten vil den Norske stat bidra med midler til FNs nye solforskning. Det er åpenbart at menneskeheten nå må sette alt inn på å kontrollere denne solflekkaktiviteten slik at vi kan sette en stopper for disse svingningene i klimaet. Ærlig talt. Det har jo fått pågå uforstyrret altfor lenge.

– Når det gjelder landbruket har vi innformert bondeorganisasjonen om at buskapen må fores kraftig fremover, at promp og fis er bra, og at feite kuer er bedre enn magre. Feite mennesker også forresten.

Hun lo, og vi var tilbake til nyhetsoppleseren.

– Vi kommer tilbake med mer fra regjeringshold i morgen.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474