- Resett - https://resett.no -

Taxisjåfører i protest som stenger Madrids trafikk

Flere hundre organiserte taxier blokkerte en hovedvei i Madrid mandag morgen for strengere reguleringer på selskaper som Uber og andre.

Det skriver Reuters [1]. Opprørspoliti støttet av en hær med taubiler brukte flere timer på å rydde veien for kjøretøy på Paseo de la Castellana. Blokkeringer er ventet flere steder ettersom protesten fortsetter.

Madrids taxisjåfører startet forrige uke en protest mot privatetjenester, som tilbyr taxiturer til langt lavere priser, å som kan bestilles gjennom nettet fremfor på gaten.

annonse

I september ga spanske myndigheter selskapene som tilbyr private taxiturer, 4 år til å oppfylle vilkårene i loven som regulerer taxi selskaper.

Men demonstrantene krever strengere regulering og håndhevelse nå.

– De (private taxi selskaper) kan ikke få holde på som tradisjonelle taxier. De kan ikke plukke opp folk fra gatene, det er ulovlig. Men ingenting blir gjort med det. Sier Juan Mateos som er taxisjåfør i Madrid.

annonse

Protestene og forhandlingene fortsetter, men noen selskaper sier de kan bli tvunget til å legge ned om de nye reglene trer i kraft.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474