Oleg Deripaska. (AP Foto/Alexander Zemlianichenko, File)
annonse
annonse

Søndag ble amerikanske sanksjoner mot Oleg Deripaskas selskaper opphevet. Dette forventes å gi markedet økt tilbud av aluminium, og får aluminiumsprisen til å falle med 1,4 prosent. Dette melder Reuters via Investing.com.

27. januar besluttet USAs regjering å oppheve sanksjonene mot selskaper som eies av industrimagnat Oleg Deripaska. Han er en av Russlands rikeste menn, og har eierinteresser innen bore- og metallindustri, herunder aluminiumsprodusenten Rusal.

Sanksjonene ble vedtatt i april 2018. Finansdepartementets begrunnelse var at Deripaska skulle ha deltatt i utpressing og bedrageri, truet konkurrenter på livet og bedrevet ulovlig avlytting av offentlig tjenestemann.

annonse

Dette fikk aluminiumsprisen til å stige fra 2.000 til 2.600 USD pr. tonn som følge av antatt svakere markedstilførsel. Imidlertid sank prisen gradvis gjennom året, og hadde i desember returnert til 2.000 USD pr. tonn.

Opphevelsen av sanksjonene ble muliggjort ved at Deripaska solgte seg ned i selskapene og trakk seg fra styreverv, slik at han ikke lenger har bestemmende innflytelse.

Nå kan vestlige personer igjen inngå avtaler med Rusal samt tilknyttede selskaper, foruten Rusals morselskap En+ Group. 28. januar falt aluminiumprisen med -1,4 prosent da London Metal Exchange åpnet. Aluminium handles nå for snaut 1.850 USD pr. tonn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon