- Resett - https://resett.no -

Amerikanske venstremedier sier opp journalister en masse

De venstrevridde mediene Huffington Post og BuzzFeed gjør nå store nedskjæringer i sine arbeidsstyrker. President Donald Trump hevder at nedskjæringene kommer av «falske nyheter og dårlig journalistikk».

Nå rammes venstrevridde, amerikanske medier av store nedskjæringer. Det rapporterer [1] the Cut. Selskapet Verizon, som eier Huffington Post, har konstatert at de kommer til å avskjedige syv prosent av sin arbeidsstyrke.

Huffington Post ble startet i 2005, først som en Bush-kritisk blogg, men har siden blitt en av USAs ledende venstrevridde medier.

annonse

I 2015 meddelte avisen at de ville dekke Donald Trumps valgkamp under seksjonen for underholdning. 

– Om dere er interessert i hva «the Donald» har å si, finner dere det ved siden av våre nyheter om Kardashians og «the Bachelorette», skrev [2] redaksjonen den gangen.

Upålitelig

annonse

Et medium som er enda hardere rammet av innsparinger er BuzzFeed. Hele 15 prosent av de ansatte skal sies opp. Hittil har 43 personer ved mediets nyhetsavdeling mistet jobben. Totalt kommer 220 BuzzFeed-ansatte til å avskjediges. 

BuzzFeed ble opprinnelig lansert som side for «viralt» innhold, produsert for maksimal spredning i sosiale medier. I 2011 begynte man imidlertid å profilere seg som en seriøs nyhetskilde. 

I sin redaksjonelle «guide» skriver BuzzFeed at man er «overbevist om at i et antall spørsmål, som medborgerlige rettigheter, kvinners rettigheter, antirasisme og LHBT-likestilling, så finnes det ikke to sider». 

I 2014 viste imidlertid en rapport fra Pew Research at en majoritet av de spurte i en undersøkelse, uansett alder og politiske meninger, anså BuzzFeed som en upålitelig nyhetskilde [3].

Les også: Den robotiserte, konforme hop gjort til latter av en internettmeme (NPC) [4]

«Fake News»

President Donald Trump har kommentert nedskjæringene i de venstrevridde mediehusene i en post på Twitter [2]. Han mener nedturen kommer av at man har gjort seg til plattform for «falske nyheter og dårlig journalistikk». 

– Falske nyheter og dårlig journalistikk har forårsaket en stor nedtur. Dessverre vil mange andre følge etter. Folket vil ha sannheten, twitret presidenten. 

annonse

I sosiale medier er det nå mange som ber avskjedigede journalister om å «lære å kode». Denne frasen, som nå er blitt en meme [5], har sin bakgrunn i at amerikanske gammelmedier tidligere har foreslått at det bare var for avskjedigede gruvearbeidere å lære seg å kode, i stedet for å grave etter kull.

 

Tegn abonnement [6] eller støtt oss på andre måter [7] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474