- Resett - https://resett.no -

Italiensk etterretning: Menneskesmuglerne kan trolig anordne massedrukning for å vekke sympati for migranter

Italiensk etterretning advarer for at menneskesmuglerne kan benytte seg av iscenesatte «ulykker» involverende migranter over Middelhavet.

I april i 2015 tvang menneskesmuglere av gårde 700 migranter over Middelhavet, til tross for storm. De fleste om bord på dette falleferdige skipet druknet etter en kollisjon med et portugisisk containerskip [1]. Hendelsen ledet til att Operasjon Sophia [2] ble igangsatt, og resulterte i økt støtte for NGO-skipene i Middelhavet. Dette fikk enkelte til å spekulere i om denne ulykken kunne ha vært planlagt av menneskesmuglerne.

Nå advarer Italias sikkerhetspoliti for at menneskesmuglere, som har fått sine forretninger sterk begrenset av den italienske regjeringens skjerpede politikk overfor illegal migrasjon, kan være på vei til å iscenesette et lignende scenario. Dette for å vekke sympati for de illegale migrantene i vestlige land. Det rapporterer [3] Il Giornale.

annonse

Les også: Salvini truer med søksmål mot skip som redder ulovlige migranter [4]

Falske påstander

Den italienske avisen har videre avkreftet en rekke falske påstander fra en av de mange ikke-statlige organisasjonene som finnes på plass rundt Middelhavet. Denne NGOen har hevdet at et skip, som nylig var involvert i en ulykke, tok inn vann, til tross for at det fremgår av andre bevis at så ikke var tilfelle. 

annonse

Mannen som antas ha hatt styring på dette skipet, ble reddet fra ulykken forrige søndag. Han mistenkes nå for være en menneskesmugler, men blånekter for å ha hatt samrøre med slike aktører. 

Italienske påtalemyndigheter har hevdet før at ikke-statlige organisasjoner samarbeider med smuglere. I ett tilfelle har man også presentert bevis [5] for slike forhold.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474