Illustrasjonsbilde. REUTERS/Kim Kyung-Hoon TPX IMAGES OF THE DAY
annonse
annonse

Kronprins Naruhitos kommende tronbestigelse som keiser av Japan feires med tidagers ferie fra 27. april til 6. mai. Samtidig fryktes det at den uvanlig lange børspausen kan gi turbulente valuta- og aksjekurser. Dette melder Reuters via Investing.com.

1. mai skal kronprins Naruhito (58) etter planen overta som Japans keiser etter faren Akihito (85). Akihito, som har regjert siden 1989, har besluttet å abdisere 30. april som følge av skrøpelig helbred.

For å feire Naruhitos innsettelse på Krysantemumtronen innfører regjeringen ferie fra 27. april til 6. mai. Heri inngår det flere eksisterende fridager som ville ha inntruffet uavhengig av keiserkroningen.

annonse

Festligheter til tross: fra finanshold er det lite entusiasme å spore – ti dager er lenge i en bransje hvor det meste handler om minutter og sekunder.

– Det er forferdelig at vi ikke kan handle i løpet av seks virkedager, beklager Yasuo Sakuma i Libra Investments seg, mens Bill Maldonado i HSBC Global Asset Management sier at «hva som helst kan skje» på ti dager.

Finansielle begivenheter står da også i kø mens japanerne feirer starten på sin nye æra. Blant annet kommer det amerikanske ledighetstall og BNP-tall for USA og eurosonen, i tillegg til sentralbankmøter i USA og Storbritannia.

Det knyttes særlig spenning til hvordan ti sammenhengende fridager vil påvirke landets valuta. Lavere handelsvolum gjør yenkursen mer mottakelig for til dels volatile svingninger. Dette kan på sin side smitte over på aksjehandelen når Tokyo-børsen gjenåpner.

annonse

– La oss si dollaren faller fra 100 til 90 yen i løpet av ferien. Hvor står Nikkei-indeksen etter det? Det kan ingen si nøyaktig. Det er når ingen har en klar idé markeder pleier å krasje, illustrerer Kyoya Okazawa i BNP Paribas hvordan styrket yenkurs kan slå ut.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon