Forent Russlands partilogo. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov
annonse

En russisk senator fra regjeringspartiet Forent Russland ble onsdag pågrepet for to drap som skjedde i 2010. Pågripelsen fant sted inne i Russlands nasjonalforsamling. Dette melder The Moscow Times.

annonse

 Rauf Arasjukov (32) er innvalgt i Føderasjonsrådet for Forent Russland, Vladimir Putins parti, og representerer republikken Karatsjajevo-Tsjerkessia i Kaukasus. Føderasjonsrådet er overhuset i Russlands lovgivende forsamling, og har 170 medlemmer, to fra hver av landets 85 delstater. Underhuset er Statsdumaen, og har 450 medlemmer.

annonse

Det var under en sesjon i Føderasjonsrådet 30. januar Arasjukov ble pågrepet av politiet. Dette skjedde etter at rådet hadde fratatt Arasjukov hans parlamentariske immunitet.

Senatoren anklages for innblanding i to drap i 2010, foruten andre forbrytelser. Det dreier seg om drapet på den tsjerkessiske aktivisten Aslan Zjukov i mars 2010 og drapet på den tsjerkessiske politikeren Fral Sjebzukhov to måneder senere.

Under avhør skal mistenkte i Zjukov-saken nemlig ha utpekt Arasjukov som oppdragsgiver. Angivelig betalte Arasjukov en million russiske rubler, vel 200.000 kroner, for å ta Zjukov av dage, foruten en halv million for å «skremme og banke opp» Sjebzukhov.

annonse
annonse

Senere samme dag ble Arasjukovs far for øvrig pågrepet for mistenkt underslag av naturgass for over 30 milliarder rubler fra delvis statseide Gazprom. Det er ikke avklart hvordan Arasjukov og faren stiller seg til siktelsene.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.