- Resett - https://resett.no -

Venezuela tærer på gullreservene, selger til Tyrkia og Emiratene

Venezuelas sosialistiske diktator og ekspresident Nicolás Maduro har begynt å selge av landets gullreserver. Kjøperne er Tyrkia og Emiratene, som gir kontant oppgjør i euro. Dette melder RT.com. [1]

 I januar 2018 hadde Venezuela gullreserver på 150 tonn. Et år senere har mengden skrumpet inn til 132 tonn som følge av nedsalg.

Les også: Russisk fly har skapt spekulasjoner om Venezuelas gullreserver [2]

annonse

For å skaffe utenlandsk valuta til sin skakkjørte sosialistiske økonomi, herunder sikre seg basisvarer som Venezuela har prekært behov for, har Nicolás Maduro lenge avhendet gull til vennligsinnede stater. I 2018 ble gull for 900 millioner amerikanske dollar overført til Tyrkia.

Nå er det De forente arabiske emirater som står for tur for å kjøpe venezuelansk gull. Salget ble innledet 26. januar, da tre tonn gull skal ha forlatt landet. I alt skal Emiratene tilegne seg 29 tonn, og betaler med euro i kontanter. Et tonn gull koster i dag rundt 37 millioner euro.

Les også: Russland storhandler gull [3]

annonse

Bank of England, Englands sentralbank, kan imidlertid forhindre at Venezuelas ekspresident og diktator stikker av med hele gullbeholdningen. Venezuela har nemlig deponert 31 tonn gull i England, og dette gullet kan Maduros regime trolig skyte en hvit pil etter.

Englands sentralbank har unnlatt å etterkomme anmodninger fra Maduros regime om å repatriere gullet. Venezuelas sentralbanksjef Calixto Ortega måtte herunder reise tomhendt hjem da han gjestet London i desember. Venezuela oppbevarer også gull i Tyskland.

Les også: Norge trenger en gullreserve [4]

 

 

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474