Foto: Skjermdump fra Facebook
Del saken
 • 852
 •  
 •  
 •  
 •  

Kvinnen som ble pågrepet med en bombe ved et hotell i Stockholm forleden dag bor i Ålesund. 

En kvinne ved navn Elife Demir (26) ble pågrepet med en bombe på et hotell i den svenske hovedstaden på fredag, sammen med en mann. Pågripelsen fant sted på et rom på Mornington Hotell i Bromma, dit politiet var tilkalt for å håndtere det de trodde var kvinnemishandling. Demir skal ha motsatt seg pågripelsen. Det rapporterer Document. 

Skjermdump fra Elife Demirs Facebookside.

Fant bombe

På hotellrommet fant politiet en bombe, og nå er Demir og mannen siktet for forsøk på grovt skadeverk.

– Den var laget av en blanding av kaliumnitrat og aluminium. Hadde den gått av, ville minst tre personer i nærheten blitt redusert til smuler, sier en anonym kilde til Expressen.

Mannen, som er cirka 20 år gammel, er dessuten siktet for å ha mishandlet Demir.

Elife Demir nekter straffskyld. Hun er tidligere dømt for brudd på narkotikalovgivningen. Mannen er dømt flere ganger, for narkotikaforbrytelser, brudd på forbudet mot å bære kniv, samt trusler mot offentlig tjenestemann.

Les også: Tidligere journalist pågrepet i Sverige med en bombe på rommet skal ha jobbet i Norge

Bor i Ålesund

Demir er utdannet i visuell kommunikasjon ved Malmö Universitet og i journalistisk metode ved Uppsala Universitet. Ifølge Pettersons blogg er hun av kurdisk herkomst. Hun har tidligere jobbet som journalist for Aftonbladet.

På Facebook oppgir Demir at hun bor i Ålesund, og at hun jobber som kommunikasjonsrådgiver for Møre og Romsdal fylkeskommune. Av andre poster å dømme har hun også jobbet for St1 Norge, som driver Shells norske bensinstasjoner.

 

Skjermdump fra Elife Demirs Facebookprofil.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 852
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]