Foto: Skjermdump fra Facebook

Kvinnen som ble pågrepet med en bombe ved et hotell i Stockholm forleden dag bor i Ålesund. 

annonse

En kvinne ved navn Elife Demir (26) ble pågrepet med en bombe på et hotell i den svenske hovedstaden på fredag, sammen med en mann. Pågripelsen fant sted på et rom på Mornington Hotell i Bromma, dit politiet var tilkalt for å håndtere det de trodde var kvinnemishandling. Demir skal ha motsatt seg pågripelsen. Det rapporterer Document. 

Skjermdump fra Elife Demirs Facebookside.

Fant bombe

På hotellrommet fant politiet en bombe, og nå er Demir og mannen siktet for forsøk på grovt skadeverk.

– Den var laget av en blanding av kaliumnitrat og aluminium. Hadde den gått av, ville minst tre personer i nærheten blitt redusert til smuler, sier en anonym kilde til Expressen.

annonse
annonse

Mannen, som er cirka 20 år gammel, er dessuten siktet for å ha mishandlet Demir.

Elife Demir nekter straffskyld. Hun er tidligere dømt for brudd på narkotikalovgivningen. Mannen er dømt flere ganger, for narkotikaforbrytelser, brudd på forbudet mot å bære kniv, samt trusler mot offentlig tjenestemann.

Les også: Tidligere journalist pågrepet i Sverige med en bombe på rommet skal ha jobbet i Norge

Bor i Ålesund

Demir er utdannet i visuell kommunikasjon ved Malmö Universitet og i journalistisk metode ved Uppsala Universitet. Ifølge Pettersons blogg er hun av kurdisk herkomst. Hun har tidligere jobbet som journalist for Aftonbladet.

På Facebook oppgir Demir at hun bor i Ålesund, og at hun jobber som kommunikasjonsrådgiver for Møre og Romsdal fylkeskommune. Av andre poster å dømme har hun også jobbet for St1 Norge, som driver Shells norske bensinstasjoner.

 

Skjermdump fra Elife Demirs Facebookprofil.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.