Bildemontasje. REUTERS/Edgar Su/ NTB Scanpix.
Del saken
 • 774
 •  
 •  
 •  
 •  

Egentlig er jeg misunnelig på syrere som får gratis pistoltrening. Det kunne jeg tenkt meg også, men har ikke råd – såfremt jeg ikke vinner i Lotto.

Samtidig tenkte jeg på at det er utrolig mange nyttige kurs som NAV kan finansiere.

Kurs i svartarbeid må jo være et funn for de som vasker biler 12-18 timer pr dag og sover i lagerrommet over vaskehallen. Her kan det legges inn et par timer om hvordan man svarer når Skatteetaten, Arbeidstilsynet og Politi dukker opp.

Eller hva med kurs i hvordan fremstå som yngre enn virkelig når det står om status som mindreårig asylsøker. Kurset må jo være et must for de som er sendt i forveien av familien og for en fremtidig familiegjenforening.

Les også: De mente nok godt i Kvinesdal

Hva med et 3 dagers kurs i «Hvordan rane ungdom for mobiler og verdisaker?». Her holder det ikke bare med teori. Praksis kan legges til flere bydeler i Oslo med hovedvekt på Ammerud, Grønland eller Holmlia.

Praksisdelen av kurset meldes i forkant til bydelpolitiet som uansett ikke har tenkt å blande seg inn og heller ikke vet hva de skal gjøre med barneranerne. En tanke er at politiet kan bivåne praksisen for å være oppdatert på dagens metoder.

Et noe mer avansert kurs bør allerede nå planlegges med tanke på fremtiden. «Hvordan lage enkle bomber»-kurset: Masse ekspertise kan hentes fra utlandet, så kursholdere er ikke mangelvare. Kanskje vi allerede har flere eksperter i Norge som til om med er i NAV registeret. Fordelen er da reduserte kostnader ved bruk av egne ressurser. Forsvaret kan stille med øvingsområde i en av de mange nedlagte militærleire.

Blir det vellykket, bør det føre frem til en mastergrad selv om studiekompetanse totalt mangler.

Det er viktig at utdanning og kurs tilpasses befolkningens sammensetning, behov og ønsker. Her kan NAV være en landsdekkende aktør på kursmarkedet.

Det aktuelle kurset i pistolskyting viser at NAV er på rett vei og tar ansvar for sine kunder. At det fører til økt integrering og større forståelse for norsk kultur, er hevet over enhver tvil. Det er bare å håpe at NAV nå følger opp forslagene her og gjerne introduserer nye og nyttige kurs.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 774
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]